ZF Transilvania

Fraţii Florea din Alba au investit peste 10 mil. euro în cea de-a treia fabrică de prefabricate de beton, inaugurată în judeţul Arad

Fraţii Florea din Alba au investit peste 10 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

28.09.2021, 16:52 763

Florea Grup, companie deţinută de fraţii Marcel şi David Florea din Alba, a finalizat o investiţie de peste 10 mil. euro în cea de-a treia fabrică de prefabricate de beton a diviziei Petra Pavaje, inaugurată în judeţul Arad. Noua fabrică este localizată în localitatea Vladimirescu din judeţul Arad, pe o platformă industrială de 100.000 mp. Capacitatea este de 6.000 mp/ zi, iar produsele care ies pe poarta fabricii sunt atât pavaje standard şi premium, cât şi elemente pentru grădină, borduri sau elemente pentru garduri. În cadrul fabricii de la Arad lucrează în prezent 70 de oameni.

’’Stabilitatea companiei a fost întotdeauna un factor important în momentul unei noi investiţii. Dar poate şi mai important a fost know how-ul, adică expertiza în domeniu’’, a declarat Marcel Florea, director general Florea Grup, într-un comunicat de presă.

Noua fabrică Florea Grup din judeţul Arad, alături de liniile de fabricaţie de la Alba Iulia şi Ploieşti, pot produce 18.000 mp/zilnic, ceea ce o poziţionează compania printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România. Compania dispune de depozite proprii în Cluj-Napoca, Sibiu şi Deva. În vara anului trecut, Florea Grup a inaugurat o fabrică de prefabricate din beton la Strejnicu, judeţul Prahova, lângă Ploieşti, o investiţie de 10 milioane de euro.

Compania Florea Grup a avut anul trecut afaceri totale de aproximativ 137 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Trendul pozitiv se datorează în primul rând segmentului construcţiilor, cu cele două com­ponente: lucrările de infras­truc­tură şi fabricarea materialelor de construcţii, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei. Florea Grup a realizat în 2020 un profit net de aproximativ 24 mil. lei, având un număr mediu de 409 angajaţi.

Fraţii Florea deţin şi hote­lurile Transilvania (patru stele) şi Astoria (trei stele) din Alba Iulia şi zece staţii de carburanţi, împreună cu o flotă proprie de autobetoniere de transport, pompe pentru beton, autocamioane şi autoutilitare. Compania Florea Grup a fost înfiinţată în anul 1996 de fraţii Marcel şi David Florea, având capital românesc integral privat. Compania a pornit la drum cu activităţi în domeniul staţiilor de carburanţi auto, iar în 2005 a intrat în domeniul producţiei de betoane. Ulterior, a devenit şi antreprenor de construcţii, realizând sau modernizând câteva hoteluri şi reabilitând drumuri naţionale sau judeţene.

În 2008, compania a debutat în turism, prin darea în folosinţă a unui complex hotelier lângă Alba Iulia, Astoria. În 2013, a cumpărat Hotelul Transilvania, tot din judeţul Alba, iar în 2018 a inaugurat un ştrand în cadrul complexului Astoria. Compania mai produce prefabricate din beton, agregate minerale şi mixturi asfaltice, fiind activă şi în domeniul carburanţilor şi al transportului de produse şi de persoane. Printre lucrările realizate de Florea Grup s-au numărat în trecut cele de reabilitare a cetăţii din Alba Iulia, precum şi execuţia centurii ocolitoare a municipiului Sibiu.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO