ZF Transilvania

Fonduri nerambursabile în valoare de 40 mil. lei pentru firmele din Transilvania

Fonduri nerambursabile în valoare de 40 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

12.09.2013, 17:23 351

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, organism intermediar pentru implementarea Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” a demarat procesul de contractare a proiectelor finanţate în cadrul Axei Prioritare 1 ‘’Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient’’. Astfel, au fost semnate deja 50 contracte prin care aproximativ 79,8 mil. lei (17,7 mil. euro), din care peste 40 mil. lei (8.9 mil. euro) sunt fonduri nerambursabile, vor fi investiţi pentru dezvoltarea firmelor din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Firmele din regiunea centru au depus 313 proiecte, din care 133 de cereri de finanţare se află în diferite stadii de evaluare, în cadrul apelului de proiecte ‘’Sprijin financiar în valoare de până la 1.065.000 lei acordat pentru investiţii IMM-urilor’’.

Firmele care au semnat deja contractele de finanţare a proiectelor de investiţii în echipamente şi tehnologie urmează să-şi achiziţioneze echipamente pentru prelucrări mecanice, prelucrarea lemnului, prelucrarea maselor plastice, construcţii, industrie uşoară şi tipografii sau vor realiza construcţia de hale şi dotarea acestora cu echipamente specifice pentru diferite domenii de activitate.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO