ZF Transilvania

Fonduri europene nerambursabile de 4,9 mil. euro pentru modernizarea oraşului Dolhasca, judeţul Suceava

Fonduri europene nerambursabile de 4,9 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

28.01.2020, 17:10 165

Primăria oraşului Dolhasca, judeţul Suceava, a acesat fonduri europene nerambursabile de 4,9 mil. euro pentru reabilitarea infrastructurii socială şi urbană. Proiectul a primit finanţare prin Regio, Axa prioritară 3 - Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii, având ca termen de finalizarea anul 2022.

Proiectul presupune construirea unui centru de tineret pentru a facilita implicarea tinerilor în activităţi comunitare pe termen lung, a unui centru social de zi pentru copii şi amenajarea unui teren de sport la şcoala gimnazială Gulia, dar şi a unor locuinţe sociale.

Proiectul prevede şi amenajarea unui bazin de înot şi a unui teren de sport la şcoala primară Dolhasca, reabilitarea a 5 străzi urbane şi amenajarea unui parc.

Cu o populaţie de peste 11.000 de locuitori, 50 de agenţi economici, 14 instituţii de învăţământ, cu un număr de 7 sate arondate şi ocupând o suprafaţă de peste 11.000 ha, Dolhasca este o localitate cu statut nou pe harta judeţului Suceava începând cu aprilie 2004, de oraş proaspăt înfiinţat prin voinţa unanimă a locuitorilor care au participat la referedumul organizat cu această ocazie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO