ZF Transilvania

Fonduri europene de 8,9 mil. lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Baia Mare

Fonduri europene de 8,9 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

16.12.2019, 17:34 78

Primăria municipiului Baia Mare a câştigat un proiect european de 10,5 mil. lei (2,2 mil. euro), din care peste 8,9 mil. lei (1,9 mil. euro) reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă, pentru implementarea sistemului de telegestiune şi modernizarea sistemului de iluminat public din oraş. Proiectul este finanţat în cadrul Axei Prioritare 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Obiectiv Specific – Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari.

Proiectul presupune optimizarea consumului de energie prin introducerea tehnologiei LED, respectiv înlocuirea lămpilor cu un consum ridicat de energie electrică, implementarea unui sistem de telegestiune pentru iluminatul public care va asigura monitorizarea/controlul celor 2807 corpuri de iluminat, dar şi reducerea consumurilor energetice şi implicit reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Perioada de implementare a proiectului este de 42 de luni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO