ZF Transilvania

Finanţare europeană de peste 900 mil. lei pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţul Argeş

Finanţare europeană de peste 900 mil. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

16.02.2021, 18:04 307

Compania Apă Canal 2000, subordonată primăriei municipiului Piteşti, va implementa un proiect european de peste 900 mil. lei (aproximativ 185 mil. euro) pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi canalizare în 12 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Argeş. Contractul de finanţare pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş a fost semnat cu Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (AM POIM), din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

În cadrul acestei investiţii, aproximativ 45.000 persoane din judeţul Argeş vor beneficia de apă şi canalizare. Proiectul presupune realizarea a 129 km reţea de distribuţie apă potabilă, realizarea unei staţii de epurare noi, modernizarea staţiilor de epurare Piteşti şi Topoloveni, extinderea staţiilor de epurare de la Costeşti şi Stolnici, 148 de staţii de pompare noi, 62 km conducte de refulare noi, 276 km reţea de canalizare. Proiectul va fi implementat până în luna decembrie 2023.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO