Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Finanţare europeană de peste 8 mil. euro pentru realizarea unui sistem de management al traficului în municipiul Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a accesat o finanţare europeană de peste 37,3 mil. lei (aproximativ 8 mil. euro) pentru realizarea unui sistem de management al traficului rutier.

Proiectul prevede dotarea intersecţiilor semaforizate, a trecerilor de pietoni şi a staţiilor de transport public cu 147 de echipamente de supraveghere video, instalarea unei aplicaţii de recunoaştere şi interpretare a numerelor de inmatriculare, crearea unui centru de comandă unic, implementarea unui sistem de taxare, de tip e-ticketing, instalarea de panouri de afişare în staţiile de călători. Data estimată pentru finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect este 31 august 2023.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4E - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.