Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Finanţare europeană de 17 mil. euro pentru modernizarea infrastructurii de transport public din municipiul Reşiţa

Primăria Reşiţa a accesat un proiect european de aproximativ 91,7 mil. lei (19 mil. euro), din care 82,3 mil. lei (17 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru modernizarea infrastructurii de transport public. Prin proiect se vor achiziţiona 10 autobuze electrice şi 60 de biciclete, se vor implementa sisteme de management al traficului şi de e-ticketing, se vor crea benzi de circulaţie utilizate prioritar pentru transportul public, se vor realiza două terminale intermodale şi se va implementa un sistem de bike-sharing în municipiu.

Proiectul cuprinde şi construirea unui garaj pentru autobuzele electrice, cu 12 staţii de alimentare, spaţii administrative şi de monitorizare (dispecerat, centru de comandă pentru managementul traficului), echipamente pentru spălat şi mentenanţă.

Pentru sistemul de bike-sharing / bike rental, vor fi amenajate 6 staţii de închiriere care vor asigura 72 de locuri pentru biciclete şi vor fi achiziţionate 60 de biciclete. O altă componentă a proiectului vizează reabilitarea străzilor Calea Timişoarei şi Bârzăviţei, cu prioritizarea transportului public, amenajarea de piste pentru biciclete, modernizarea trotuarelor, reconfigurarea/ amenajarea aliniamentelor de spatii verzi şi nouă staţii de transport. Perioada de implementare a proiectului este de 42 de luni.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.