ZF Transilvania

Finanţare europeană de 138 mil. lei pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului de copii ’’Sfânta Maria’’ din Iaşi

Finanţare europeană de 138 mil. lei pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

27.06.2023, 18:15 76

Consiliul Judeţean Iaşi a finalizat un proiect de investiţii de 138 mil. lei (aproximativ 28 mil. euro), finanţat din fonduri europene şi fonduri proprii, pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului de copii ’’Sfânta Maria’’. Lucrările au vizat creşterea eficienţei energetice prin măsuri de izolaţie termică a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor termoenergetice, instalarea şi utilizarea unor surse de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie al clădirii, implementarea unor sisteme de management energetic în scopul îmbunătăţirii eficienţei energetice şi monitorizării consumurilor de energie şi înlocuirea corpurilor de iluminat. În toată perioada lucrărilor actul medical nu a fost întrerupt, ci doar restrâns, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Iaşi. Durata de realizare a acestei investiţii a fost de 48 de luni.

Spitalul pentru Copii ’’Sfânta Maria’’ a fost înfiinţat în anul 1970 şi este cel mai mare spital de pediatrie din ţară, cu o capacitate de 652 de paturi, asigurând asistenţa medicală pediatrică pentru aproximativ 100.000 de copii anual, din toate judeţele regiunii Moldova.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO