Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Craiova a accesat un proiect european de 19 mil. euro pentru achiziţia a 30 de autobuze electrice

Primăria municipiului Craiova a câştigat un proiect european de aproximativ 92,5 mil. lei (19 mil. euro) pentru achiziţionarea a 30 de autobuze cu sistem de propulsie electrică, cu lungimea de 12 metri şi o capacitate de minim 70 de călători, dar şi pentru realizarea a 30 de staţii de încarcare lentă şi 7 staţii de încarcare rapidă a mijloacelor de transport în comun.

Fondurile nerambursabile solicitate provin din bugetul alocat Regiunii Sud-Vest Oltenia prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Data estimată de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2022. Până în prezent UAT municipiul Craiova a depus în cadrul POR 2014-2020, un număr de 24 de aplicaţii cu o valoarea solicitata de aproximativ 103,7 milioane de euro. Dintre acestea, 23 contracte, prin care se solicită  circa 102,7 milioane de euro, au fost semnate şi se află în diverse stadii de implementare.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.