ZF Transilvania

Cor Geertsma, ISDC: Deficitul de specialisti de pe piata IT locala va creste in continuare

21.10.2008, 20:27 73

Conducerea companiei romano-olandeze ISDC (Integrated Systems Development Corporation) din Cluj-Napoca, furnizor de servicii si solutii software, estimeaza ca într-un interval de trei ani va ajunge la o cifra de afaceri de 13 mil. euro. Cifra de afaceri preconizata de compania ISDC pentru anul 2008 este de 7,5 mil. euro, în crestere cu peste 7% fata de anul trecut, cand vanzarile companiei au ajuns la 7 milioane de euro.

„Evident, exista diversi factori care influenteaza si vor influenta evolutia financiara a companiei noastre. Dintre acestia, cei mai importanti sunt dezvoltarea economica a Europei de Vest, în contextul unei tot mai mari presiuni exercitate de India sau alte tari care opereaza offshore, evolutia sistemului salarial pe piata de IT din Romania, dar si disponibilitatea profesionistilor cu experienta din aceasta industrie’’, a declarat pentru ZF Transilvania Cor Geertsma, CEO ISDC.
Potrivit reprezentantului companiei din Cluj, vanzarile ISDC deruleaza pe piata olandeza, fiindca majoritatea clientilor sunt companii olandeze, iar piata romaneasca furnizeaza în momentul de fata resursele umane.
„In prezent, piata pe care compania noastra opereaza prezinta cateva caracteristici relevante, printre care o mai mare presiune din partea diversilor furnizori de servicii si solutii, impactul produs de criza financiara în mediul real de business, trecerea de la un model bazat pe pret la unul bazat pe cunostinte si competente. Evolutia ulterioara a pietei va depinde în foarte mare masura de modul în care companiile din domeniu vor sti sa administreze aceste procese si sa faca fata competitiei’’, spune Cor Geertsma.
Conform reprezentantului companiei din Cluj, ISDC intentioneaza sa dezvolte o echipa de Testing&QA care sa ajunga în urmatorii trei ani la 50 de oameni. Pe piata din Olanda, compania a lansat în prezent acest tip de servicii pentru clientii proprii.
„Compania noastra a înregistrat o crestere constanta a numarului de angajati de la înfiintare si pana în prezent, tinand cont de fluctuatiile existente pe piata muncii si de caracterul atipic de dezvoltare a pietei romanesti de IT. In momentul de fata, în compania noastra lucreaza 160 de angajati si estimam ca ritmul de crestere anual va fi de 20%, astfel ca ne-am propus ca în anul 2010 sa ajungem la 260 de salariati’’, a precizat Cor Geertsma.
„Consideram ca pentru a ramane competitive în contextul global, companiile din Cluj trebuie sa colaboreze, indiferent de industrie. Companiile si autoritatile trebuie sa acorde mai multa atentie si grija cooperarii dintre jucatorii de pe piata si sa stimuleze aceste cooperari pentru a creste profesionalismul’’, precizeaza Cor Geertsma.
Potrivit reprezentantului ISDC, compania clujeana nu a întampinat probleme în recrutarea de noi oameni, în conditiile în care deficitul de specialisti existent pe piata IT în prezent va creste, ca de altfel si mobilitatea specialistilor de pe aceasta piata.
„Candidatii pentru un job au asteptari mai mari de la angajator, nu se mai discuta doar în termeni de salariu, cat mai degraba de platforma pe termen lung, astfel ca angajatorul va trebui sa asigure salariatului sau dezvoltarea profesionala si personala’’, spune CEO-ul ISDC.
Produsele ISDC sunt furnizate in exclusivitate pentru piata vest-europeana, preponderent pentru piata olandeza, compania furnizand atat servicii pe baza de proiect, cat si servicii pe baza de capacitate (echipe de dezvoltare pentru departamentele de IT ale unor clienti vestici).
Portofoliul de clienti al companiei clujene include firme din Olanda, Anglia si Elvetia, printre acestia numarandu-se Adecco, ABN-AMRO, Manpower, Randstad, USG Group, Time Warner Publishing, Swets, Getronics PinkRoccade.
„Desfasuram activitati în zona furnizarii de servicii si solutii software, furnizam clientilor nostri atat specialisti IT, dar totodata dezvoltam proiecte pentru ei, generand o valoare mai mare de business prin serviciile pe care le punem la dispozitia clientilor nostri’’, spune Cor Geertsma. ISDC furnizeaza clientilor proprii consultanta de business si arhitectura, management de proiect, Testing & QA.
Compania ISDC dezvolta si furnizeaza servicii software pentru domeniile comertului, industriei, logistica, domeniul bancar si al asigurarilor, media si sectorul medical. ISDC Romania a fost fondata in anul 1999, la Cluj, ca si centru de dezvoltare si testare de solutii software, cu activitati in modernizarea, dezvoltarea, integrarea si mentenanta aplicatiilor customizate pentru oricare tip de business.
Actionarul principal al ISDC Romania este firma ISDC B.V. din Olanda, companie fondata in anul 1990, cu sediul in Hilversum, Olanda, furnizor de servicii de consultanta, arhitectura si design si management de proiect.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO