ZF Transilvania

Constructorul sucevean Autotehnorom, deţinut de familia Rîpan, a finalizat reabilitarea a 39 km de drum judeţean în Maramureş, proiect de peste 120 mil. lei

Constructorul sucevean Autotehnorom, deţinut de familia...

Autor: Laurentiu Cotu

22.09.2021, 18:13 504

Autotehnorom, o companie de con­struc­ţii din Suceava deţinută de familia Rîpan, a finalizat un proiect de investiţii de peste 120 mil. lei (aproximativ 25 mil. euro), ce a presupus reabilitarea a 39 km din drumul judeţean DJ 186, din judeţul Maramureş. Lucrările au fost executate de S.C. Autotehnorom S.R.L. (lider de asociere), împreună cu S.C. Blue Company S.R.L., S.C. Opr Asfalt S.R.L., Obras Publicas Y Regadios S.A. şi S.C. Road Design S.R.L. Finanţarea proiectului a fost realizată în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

’’Acest proiect este de o importanţă majoră pentru dezvoltarea judeţului şi a turismului din Maramureşul Istoric, precum şi pentru bunăstarea cetăţenilor din această zonă a Maramureşului.  Obiectivul principal al investiţiei îl reprezintă creşterea gradului de accesibilitate a locuitorilor din această zonă a judeţului Maramureş, precum şi sporirea siguranţei circulaţiei. Categoriile de lucrări care s-au efectuat în cadrul proiectului vizează, pe lângă reabilitarea părţii carosabile şi lucrări de reabilitare la 108 podeţe şi 10 poduri’’, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Maramureş.

Autotehnorom a avut afaceri de 122 mil. lei în 2020, după o creştere de 17% com­parativ cu anul prece­dent, arată datele dis­ponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Şi nu­mărul de an­gajaţi s-a majorat, de la 175 în 2019, compania ajungând la 251 de salariaţi la finalul anului tre­cut. Profitul a scăzut însă cu 45%, situân­du-se la 4,5 milioane de lei.

Autotehnorom este deţinută în pro­por­ţii egale de Ion Vasile Rîpan şi firma Opera­tional Autoleasing, deţinută, la rân­dul ei, de Ion Vasile Rîpan şi Liliana Rita Rîpan, potri­vit informaţiilor disponibile pe platforma de analiză a companiilor Confidas.ro. Autotehnorom are în total încheiate 60 de contracte de achiziţii publice, cu o valoare de 725 de milioane de lei. Anul acesta a fost sem­nat un singur astfel de contract, în va­loare de 7,3 mil. lei, cu Direcţia Jude­ţea­nă de Drumuri şi Poduri Botoşani, con­form Confidas.

Cel mai valoros contract public câştigat de Autotehnorom are însă o valoare de 208 milioane de lei şi datează din 2020, presu­pu­nând modernizarea unui drum naţional din judeţul Botoşani. Beneficiar este Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Un alt contract valoros, de peste 100 de milioane de lei, a fost semnat tot în 2020, cu Consiliul Judeţean Suceava, pentru construirea unor drumuri în judeţ. Consiliul Judeţean Maramureş, judeţul Bistriţa-Năsăud, Compania Naţională de Investiţii, municipiul Paşcani sunt alte autorităţi pentru care Autotehnorom a prestat lucrări în baza contractelor de achiziţii publice.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO