ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Botoşani investeşte 50 mil. lei în modernizarea drumurilor judeţene

Consiliul Judeţean Botoşani investeşte 50 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

03.05.2023, 18:16 470

Consiliul Judeţean Botoşani a accesat o finanţare de aproximativ 50 mil. lei (peste 10 mil. euro), prin Programul Naţional de Investiţii ’’Anghel Saligny’’, pentru modernizarea drumul judeţean 294C, Avrămeni – Panaitoaia - Dimitrie Cantemir - DN24C. Până în preznt, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a finalizat licitaţia pentru acest proiect şi a desemnat câştigătoare asocierea dintre firmele Vulturi Botoşani, Try Grup Betoane Botoşani şi Dimex-2000 Company Bistriţa-Năsăud, potrivit unui comunicat de presă al CJ Botoşani.

’’Una dintre cele mai solicitate investiţii de către locuitorii din estul judeţului, modernizarea drumului Avrămeni – Panaitoaia - Dimitrie Cantemir - DN24C, se materializează acum. S-a finalizat licitaţia privind execuţia lucrărilor şi imediat ce constructorul va constitui garanţia de bună execuţie vom emite ordinul de începere a modernizării celor opt kilometri de drum de piatră. Este un proiect mult aşteptat şi implementarea lui va aduce noi oportunităţi de dezvoltare a regiunii de est a judeţului’’, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, într-un comunicat de presă.

Durata de execuţie este de 15 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea totală a proiectului, în care este inclus şi TVA şi cheltuielile neeligibile este de aproximativ 50 de milioane de lei, din care 41,5 milioane de lei reprezintă finanţarea obţinută prin Programul Naţional de Investiţii ’’Anghel Saligny’’, iar diferenţa de 8,5 milioane de lei este asigurată de către Consiliul Judeţean Botoşani. În cadrul Programului Naţional de Investiţii ’’Anghel Saligny’’, consiliile judeţene au primit, fiecare, câte 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO