ZF Transilvania

Compania de Apă Oradea a accesat un proiect european de 58,8 mil. euro pentru extinderea cu 87 km a reţelei de apă şi apă uzată în 10 localităţi din judeţul Bihor

Compania de Apă Oradea a accesat un proiect european de...

Autor: Laurentiu Cotu

03.04.2023, 17:13 285

Compania de Apă Oradea, subordonată primăriei Oradea, a accesat un proiect european de 58,8 mil. euro pentru extinderea cu 87 km a reţelei de apă şi apă uzată în 10 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Bihor. Prin implementarea acestui proiect, 70.390 de locuitori vor beneficia de servicii de alimentare cu apă potabilă şi peste 3.500 locuitori vor beneficia de investiţii în sectorul de apă uzată, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

În urma implementării proiectului, gradul de conectare a populaţiei la reţeaua de alimentare cu apă va creşte de la 87,7% la 89,1%, iar gradul de conectare a populaţiei la reţeaua de canalizare de la 88,19% la 89,60%. Prin aceste investiţii se continuă procesul de extindere şi reabilitare ale infrastructurii de apă şi apă uzată realizate în etapa 2007-2013 şi se propun investiţii în extinderea/înfiinţarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în zona urbană.

Compania de Apă Oradea a mai câştigat un proiect european de 2,3 mil. euro, ce va asigura optimizarea infrastructurii de apă şi digitalizarea serviciilor oferite. Proiectul include o componentă de contorizare inteligentă ce urmează a fi implementată în 7 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Bihor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO