ZF Transilvania

CJ Vrancea a accesat fonduri europene de 1,2 mil. euro pentru producerea de energie electrică destinată consumului unor centre şcolare din judeţ

CJ Vrancea a accesat fonduri europene de 1,2 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

29.05.2023, 17:45 88

Consiliul Judeţean Vrancea a accesat un proiect european de 1,2 mil. euro, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, ce prevede achiziţia de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică destinată consumului unor centre şcolare pentru educaţie inclusivă şi a unui bazin de înot destinat elevilor.

Proiectul include investiţii în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obţinerea de energie din surse regenerabile destinate consumului propriu al Centrului şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Măicăneşti, al Centrului şcolar pentru Educaţie Incluzivă Mihălceni, al Centrului şcolar pentru Educaţie Incluzivă Elena Doamna Focşani şi al bazinului didactic de înot din Focşani. Prin implementarea proiectului, va creşte capacitatea de producere a energiei din surse regenerabile, iar scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră este de 201,59 echivalent tone de CO2, potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

’’Autorităţile locale au la dispoziţie 500 de milioane de euro, prin apelurile lansate prin POIM, pentru producerea de energie pentru consum propriu sau pentru comercializare, fiind aprobate deja 63 de proiecte din totalul de 275 proiecte depuse în toată ţara. În actualul context energetic, fondurile alocate acestui tip de investiţii reprezintă un sprijin esenţial pentru instituţiile spre care ne îndreptăm zilnic în calitatea noastră de beneficiari de servicii publice – şcoli, primării, unităţi sanitare’’, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO