ZF Transilvania

CJ Satu Mare a atras finanţări de 1,8 mil. euro prin Programul de Cooperare Transfrontalieră

CJ Satu Mare a atras finanţări de 1,8 mil. euro prin...

Autor: Laurentiu Cotu

16.07.2018, 17:15 108

Consiliul Judeţean Satu Mare a obţinut o finanţare în valoare totală de aproximativ 1,8 mil. euro pentru 4 proiecte depuse prin Programul de Cooperare Transfrontalieră ENPI  HUSKROUA (Ungaria-Slovacia-România-Ucraina).

Un prim proiect care a obţinut finanţare este în domeniul sănătăţii, beneficiar fiind Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi având partener Spitalul Regional pentru Copii din Mukachevo, regiunea Transcarpatia, Ucraina. În cadrul proiectului se prevede dotarea secţiilor Neonatologie şi Anestezie şi Terapie Intensivă cu aparatura medicală necesară. Din bugetul total aferent proiectului de 1,1 mil. euro, spitalului sătmărean îi revine suma de 550.000 de euro.

Prin Programul de Cooperare Transfrontalieră, CJ Satu Mare a mai câştigat proiecte pentru  dezvoltarea transportului şi infrastructurii de graniţă, modernizarea infrastructurii de acces către punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene de la Tarna Mare-Hija şi pentru investiţii la Muzeul Judeţean Satu Mare.

laurenţiu.cotu@zf.ro     

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO