ZF Transilvania

Centura de nord-est a Clujului a fost finalizată, investiţie de 6 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

03.07.2011, 12:37 1388

Tronsonul de nord-est al centurii ocolitoare a municipiuluiCluj-Napoca a fost dat sâmbătă în folosinţă, investiţiaridicându-se la 26,6 mil. lei (circa 6 mil. euro). Centura are întotal 5,4 km, iar lucrările au fost executate de compania deconstrucţii Tirrena Scavi SPA. Lucrările de construcţie au fostdemarate în anul 2006.

"Centura de nord-est a Clujului este un proiect început deprimărie şi finalizat de guvern. Următorul pas este finalizarea,până în toamnă, a celuilalt tronson de centură, Vâlcele-Apahida.Cele două centuri au scopul de a scoate traficul greu din oraş'', adeclarat premierul Emil Boc, prezent la inaugurarea centurii de laCluj.

Centura de nord-est a Clujului asigură legătura spre rutaDej-Baia Mare, urmând ca din toamnă să fie corelată cu centura desud-est Vâlcele-Apahida, care va avea o lungime de circa 24 km.Tronsonul recent inaugurat ocoleşte partea de nord a municipiuluiCluj-Napoca, cartierul Someşeni şi aeroportul, precum şi o partedin localitatea Sânnicoară. Traficul estimat la finalizareaproiectului este de 7.000-9.000 de vehicule pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO