ZF Transilvania

Cehii de la SOR Libchavy livrează 8 autobuze electrice municipiului Braşov pentru 22 mil. lei

Cehii de la SOR Libchavy livrează 8 autobuze electrice...

Autor: Laurentiu Cotu

20.07.2020, 16:44 104

Producătorul ceh de autobuze, troleibuze şi autocare SOR Libchavy s.r.o. va livra 8 de autobuze electrice, de 12 metri, municipiului Braşov, contract de peste 22 mil. lei (4,6 mil. euro), plus TVA, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

Autobuzele vor fi dotate cu computer cu GPS pentru managementul traseului, 3 validatoare pentru carduri contactless, sistem de numărare automată a pasagerilor, 8 camere video de supraveghere interior/exterior cu MDVR, 3 panouri electronice de destinaţie pentru exterior, display LCD interior pentru afişarea dynamică a poziţiei pe hartă şi anunţarea staţiei următoare, unitate audio cu 6 difuzoare, 2 monitoare pentru şofer (imagini video şi parametri traseu), radio-CD, aer condiţionat, WiFi, mufe USB pentru încărcarea mobilelor.

’’Este o veste bună că producătorul ceh SOR, cu care avem în derulare contractul de achiziţie pentru alte 52 de autobuze electrice, va furniza încă 8 autobuze, cu lungimea de 12 metri. Până acum s-a dovedit un producător serios, iar autobuzele care circulă deja în Braşov oferă condiţii foarte bune. Conform contractului, până în iulie 2021, toate aceste autobuze vor circula în municipiul Braşov. (…) Astfel, la finalul anului 2021, în Braşov, 75% din transportul în comun va fi electric, ceea ce înseamnă o reducere a emisiilor poluante cauzate de acest tip de transport cu 90%, comparativ cu decembrie 2018’’, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO