ZF Transilvania

Braşovul a luat 15,6 mil. euro de la UE pentru modernizarea infrastructurii de transport public

Braşovul a luat 15,6 mil. euro de la UE pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

14.05.2020, 16:11 30

Primăria Braşov a câştigat un proiect european de peste 76,4 mil. lei (15,8 mil. euro), din care 71,3 mil. lei (15,6 mil. euro) este finanţarea nerambursabilă, pentru modernizarea infrastructurii de transport public de călători, prin realizarea unui complex cu o suprafaţă de 11.740 mp şi a unui platforme de garare, întreţiere şi reparaţii a troleibuzelor şi autobuzelor noi. Potrivit proiectului, noul garaj va fi o hală închisă, pe structură metalică, la care se vor adăuga spaţii tehnice şi administrative specifice.

În complex se vor realiza întreţinerea şi repararea autovehiculelor de transport public, verificări tehnice şi inspecţii tehnice periodice, spălarea şi curăţarea autovehiculelor, reparaţii de tinichigerie şi vopsitorie, schimbul de anvelope, inclusiv vulcanizarea şi echilibrare roţilor, dar şi alimentarea cu carburanţi. Termenul estimat de finalizare a proiectului este data 31 octombrie 2022.

’’Am semnat un nou contract de finanţare de 16 milioane de euro, care vizează unul dintre principalele obiective de dezvoltare ale municipalităţii pentru perioada următoare, cel al mobilităţii urbane, cu accent pe transportul în comun. Este vorba de construirea unui garaj modern, adaptat noului parc auto al societăţii de transport, care a crescut ca şi număr, dar şi ca tipuri de mijloace de transport, municipalitatea accesând fonduri nerambursabile pentru achiziţia a 133 de autobuze electrice şi troleibuze’’, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO