ZF Transilvania

BEI va finanţa cu 305 mil. euro construcţia noului spital regional de urgenţă din Cluj, care ar trebui să fie operaţional din 2028

BEI va finanţa cu 305 mil. euro construcţia noului...

Autor: Laurentiu Cotu

12.11.2021, 13:30 213

Banca Europeană de Investiţii (BEI) va acorda o finanţare de 305 milioane euro pentru construcţia spitalului regional de urgenţă Cluj, dintr-un cost total al proiectului estimat la peste 500 milioane euro. Proiectul va fi realizat într-o perioadă de şapte ani, iar implementarea acestuia va fi asigurată prin Ministerul Sănătăţii. Contractul de finanţare pentru susţinerea obiectivului de investiţii ’’Spitalul Regional de Urgenţă Cluj’’ a fost semnat joi, 11 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Cluj.

”E un mare pas înainte pe care îl facem în direcţia edificării la Cluj a acestui obiectiv de importanţă strategică pentru regiunea de nord-vest şi pentru întreaga ţară. Având asigurate atât terenul necesar cât şi finanţarea, iar procedurile de proiectare fiind în curs, suntem încrezători că obiectivul medical va fi finalizat în termenul stabilit.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Unitatea sanitară cu şapte niveluri, subsol, parter şi cinci etaje, va deservi regiunea de nord-vest a ţării. Spitalul va avea 849 de paturi, 19 săli de operaţie şi va dispune de o tehnologie avansată. Acesta va beneficia de un heliport şi va avea 1.396 de locuri de parcare.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO