ZF Transilvania

Băimărenii de la ATP Exodus şi-au deschis sucursală în Budapesta şi plănuiesc inuagurarea a încă două centre anul viitor

Băimărenii de la ATP Exodus şi-au deschis sucursală în Budapesta şi plănuiesc inuagurarea a încă două centre anul viitor

Autor: Laurentiu Cotu

08.11.2012, 15:39 364

Distribuitorul de piese de schimb ATP Exodus, controlat de omul de afaceri Mircea Cirţ din Baia Mare, şi-a deschis prima sucursală din Ungaria, în Budapesta, în urma unei investiţii de 200.000 de euro. Noua sucursală va fi specializată pe comercializarea pieselor de schimb şi a accesoriilor pentru autovehiculele comerciale. Investiţia face parte din programul de expansiune al companiei în Ungaria, care vine după derularea unor programe similare în Bulgaria şi Serbia.

Compania băimăreană a investit în primele trei trimestre ale acestui an 2,5 mil. euro în deschiderea de noi sucursale, ajungând în prezent la o reţea de 32 de centre în România şi alte nouă în Bulgaria, Serbia şi Ungaria. Mai mult, ATP Exodus plănuieşte extinderea reţelei, anul viitor, cu încă două centre.

''În ciuda faptului că piaţa auto a continuat să se contracte, cea a componentelor auto a rămas stabilă, ceea ce ne-a permis să ducem mai departe proiectele de investiţii regionale. Cunoaştem deja potenţialul clienţilor din Ungaria, avem experienţa colaborărilor cu diverşi parteneri în regiune şi putere financiară, aspecte care credem ne vor ajuta în dezvoltarea unei afaceri durabile'', a declarat Mircea Cirţ, directorul general şi proprietarul ATP Exodus.
Grupul ATP Exodus a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 71,3 mil. euro, în creştere cu 20% faţă de anul precedent. Pe fondul unui declin puternic al pieţei auto din România, care a înregistrat după primele nouă luni o scădere de aproximativ 22,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, compania estimează menţinerea vânzările din acest an la nivelul celor din 2011.

În prezent, din grupul ATP fac parte companiile ATP-Exodus (distrubuţie piese şi accesorii pentru autovehicule), ATP Exodus&Co (dealer autorizat Mercedes-Benz şi Mada), ATP Exodus&AM (dealer autorizat Opel), TTS (dealer autorizat MAN), Elka Trans Logistic (gestionează transportul internaţional de mărfuri şi flota întregului grup ATP). Grupul ATP Exodus numără 650 de angajaţi şi o flotă de 220 de maşini. Înfiinţat în 1995, ATP Exodus activează pe piaţa pieselor de schimb şi a accesoriilor pentru vehicule, fiind totodată şi dealer al mărcilor Mercedes-Benz, Mazda, Opel şi MAN. Grupul de firme ATP Exodus este controlat de soţii Mircea şi Adriana Cirţ din Baia Mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO