ZF Transilvania

Augustin Baciu cauta 15 mil. euro pentru un hotel de cinci stele

27.07.2009, 17:34 325

Omul de afaceri clujean Augustin Baciu, proprietarul AB Onix Hotel, care administreaza hotelul de patru stele Onix din Cluj-Napoca si compania Turism Ariesul SA, a anuntat ca, incepand de anul viitor, va investi aproximativ 15 mil. euro in realizarea unui hotel de cinci stele.

"Anul viitor voi demara lucrarile de transformare a actualului hotel Onix din Cluj intr-un hotel de cinci stele. O posibilitate era si sa vand Onixul, insa am renuntat la aceasta varianta, tinand cont de faptul ca in Cluj in momentul de fata exista doar un singur hotel de cinci stele, iar cererea pentru aceste unitati de cazare se mentine in continuare si in perioada de criza. O parte din banii necesari acestei investitii i-as putea obtine din vanzarea pachetului de actiuni detinut la Turism Ariesul", a declarat pentru ZF Transilvania Augustin Baciu.

Omul de afaceri detine 84% din pachetul majoritar de actiuni al SC Turism Ariesul SA, care cuprinde printre altele Hotelul Alpin in Muntele Baisorii, Cabana Cheile Turzii, baza de tratament Ariesul din Turda si Hotelul Stejeris de 3 stele situat pe drumul national Cluj-Alba Iulia. Omul de afaceri clujean mai detine si 51,15% din actiunile companiei Salina Turda SA.

Proprietarul AB Onix Hotel intentioneaza sa renunte la afacerile din zona Turda, pentru a se concentra pe investitiile din Cluj.

Reprezentantii AB Onix Hotel spun ca gradul mediu de ocupare al hotelului Onix in primul semestru din acest an a fost de 33%, in scadere cu 60% fata de perioada similara din anul trecut.

Conducerea companiei clujene estima la inceputul anului in curs un grad mediu de ocupare al hotelului de aproximativ 60%, in scadere cu 5% fata de anul trecut. AB Onix Hotel a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 1,6 mil. euro si estimeaza pentru acest an o evolutie similara a vanzarilor cu cea din 2008.

In momentul de fata la Cluj-Napoca exista un singur hotel de cinci stele, Opera Plaza, aflat in proprietatea oamenilor de afaceri Octavian si Calin Buzoianu. Hotelul Opera Plaza include 52 de camere si apartamente si a fost finalizat in iulie 2006, in urma unei investitii de 4,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO