ZF Transilvania

Arobs: Companiile vor reduce cheltuielile si vor creste eficienta

25.01.2009, 17:01 36

Producatorul de aplicatii informatice clujean Arobs Transilvania Software estimeaza ca va realiza în acest an o cifra de afaceri de aproximativ 10 mil. euro, în crestere cu 25% fata de anul trecut. Conducerea companiei prognozeaza ca în 2009 aproximativ 5 mil. euro vor proveni din distributia de sisteme de navigatie, în timp ce serviciile outsourcing vor aduce 2 mil. euro.
„Ne-am propus si pentru acest an sa mentinem trendul ascendent de crestere a vanzarilor Arobs pe toate cele trei linii de business ale companiei. Dezvoltam solutii software în regim outsourcing, solutii pentru piata interna si distributia de sisteme de navigatie. Incepand din anul 2006, ne-am diversificat profilul activitatilor, compania noastra devenind distribuitor national de sisteme de navigatie GPS si smartphone-uri cu GPS’’, a declarat Voicu Oprean, director general Arobs Transilvania Software. Potrivit reprezentantilor companiei clujene, criza financiar globala determina tot mai multe companii sa investeasca în solutii care reduc costurile si eficientizeaza activitatea.
Compania clujeana a lansat în luna aprilie a anului trecut pe piata locala brandul propriu de sisteme de navigatie prin satelit (GPS) Smailo, estimand totodata vanzari de 10.000 de unitati în 2008, tinand cont de interesul crescut al clientilor pentru solutia de localizare si monitorizare a flotei auto TrackGPS Business, dar si diversificarea gamei de sisteme GPS si telefoane mobile cu modul GPS încorporat.
„In ceea ce priveste distributia de sisteme de navigatie GPS estimam o crestere continua a cererii pentru acest an. In acest sens vom dezvolta noi aplicatii software pentru terminalele Smailo, primul brand romanesc de sisteme de navigatie prin GPS lansat de compania noastra’’, spune Voicu Oprean.
Compania intentioneaza sa aduca în acest an pe piata doua noi aplicatii software, una pentru monitorizarea autovehiculelor pentru companiile de taxi si un soft pentru rezolvarea blocajelor in trafic, programul Infotrafic.
„Solutia pentru companiile de taxi este testata de o firma din Cluj-Napoca, iar pentru Infotrafic vor începe în curand testele. Ambele vor fi introduse pe piata în prima parte a anului 2009. Intentionam sa dezvoltam solutii informatice care vor lucra pe sistemul de operare Symbian (Nokia), solutii care vor fi extinse si pe alte sisteme de operare pentru telefoanele mobile, cum ar fi Windows sau cele pentru terminalele BlackBerry si iPhone”, a spus directorul Arobs.
Reprezentantii companiei clujene au spus ca piata de sisteme GPS din Romania a totalizat în 2007 10 mil. euro si s-au vandut aproximativ 40.000 de unitati, iar anul trecut au estimat nivelul pietei la 15 mil. euro.
Printre clientii care utilizeaza solutiile Arobs de localizare a flotei auto si de optimizare a fortei de vanzari sunt companiile RDS&RCS, Avicola Bacau, Comatex, Elit, Transavia, Novartis, Deme Macarale, Profipet, Optimedia, Lissim, Nobila Casa.
In ceea ce priveste sistemele de navigatie, brandul Smailo, prima marca în totalitate romaneasca de sisteme de navigatie GPS, este comercializat printr-o retea de distributie ce include magazine online, clienti corporate si lanturi de retail (Emag, Carrefour, Domo, Ktech).
Portofoliul de produse al companiei cuprinde solutii software pentru agentii de turism, software pentru terminale mobile si aplicatii de localizare si monitorizare ale parcurilor auto, aplicatii pentru automatizarea fortei de vanzari, servicii de outsorcing, si distributie a sistemelor de navigatie GPS Mio, Eten si Qtek.
Compania Arobs Transilvania Software a fost infiintata in anul 1998, avand ca principal obiect de activitate dezvoltarea aplicatiilor software de outsourcing. Din 2006, grupul finlandez Hotelzon este co-actionar minoritar al firmei clujene, prin achizitionarea unui pachet de 10% din actiuni, numarul de angajati ai companiei fiind de 170 de persoane. Compania are sediul principal în Cluj-Napoca si birouri regionale operationale în Bucuresti si Iasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO