ZF Transilvania

ARL, subsidiara grupului austriac Strabag, modernizează străzile din zona semicentrală a municipiului Cluj-Napoca pentru 26,5 mil. lei

ARL, subsidiara grupului austriac Strabag, modernizează...

Autor: Laurentiu Cotu

08.12.2021, 17:07 196

Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj, subsidiara locală a grupului austriac Strabag, a câştigat un contact de 26,5 mil. lei (5,4 mil. euro) cu primăria Cluj-Napoca pentru modernizarea străzilor Calea Moţilor, Calea Mănăştur, Uzinei Electrice, Oţetului şi Mărginaşă, situate în zona semicentrală a municipiului. Lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor se vor desfăşura pe o suprafaţă totală de 40.551 mp, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Cluj-Napoca.

Modernizarea coridorului pe axa Est-Vest se va realiza prin reducerea suprafeţei carosabile, rezultând pe Calea Mănşştur 4 benzi de circulaţie cu gabarit redus - 2 benzi dedicate pentru transportul public şi 2 benzi pentru circulaţie rutieră (lăţime de 3 metri). Calea Moţilor - segmentul dintre str. Mărginaşă şi strada Clinicilor - va avea aceeaşi configuraţie cu cea de pe Calea Mănăştur. Pe segmentul Clinicilor - George Coşbuc, circulaţia se va desfăşura în sens unic, pe direcţia spre Calea Mănăştur. Circulaţia în ambele sensuri va fi posibilă doar pentru transportul public în comun, prin benzi dedicate. Pentru axa Nord-Sud se propune realizarea unei artere directe, care să asigure legătura rutieră, velo şi pietonală pe următorul traseu: Pod Garibaldi - Str. Uzinei Electrice - Str. Oţetului - Str. Mărginaşă.De asemenea, se va construi un pod peste pârâul Morii şi se va extinde str. Oţetului la 4 benzi de circulaţie. Durata contractului este de 18 luni, din care 3 luni de proiectare.

Executantul lucrărilor, compania Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj SA, cu sediul central în localitatea Cluj-Napoca, face parte începând cu anul 2007 din grupului Strabag SE Austria. Activitatea principală a companiei constă în execuţia lucrărilor de construcţii de drumuri, autostrăzi şi platforme industriale. Activitatea secundară constă în producţia şi vânzarea materialelor de construcţii de drumuri. Compania Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de 302,3 mil. lei, un profit net de 28,9 mil. lei şi un număr mediu de 283 de angajaţi, potrivit informaţiilor de la Ministerul Finanţelor.

 
 


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO