ZF Transilvania

Ambrus: In perioada de criza orice vanzare este buna

Ambrus: In perioada de criza orice vanzare este buna

Adam Ambrus, director general Amera Grup: Orice este de vanzare, mai ales in aceasta perioada, iar daca primesc peste 5 milioane de euro, am sa vand Amera Tower.

08.06.2009, 16:56 471

Omul de afaceri clujean Adam Ambrus, care a detinut functia de director general in cadrul ACE Romania si a fondat grupul Nervia in anul 2005, impreuna cu fosta conducere executiva a grupului ACE Spania, a anuntat ca este interesat sa vanda cladirea de birouri Amera Tower din localitatea Baciu, investitie de aproximativ 5 mil. euro.

 
Cladirea de birouri Amera Tower este scoasa la vanzare
„Orice este de vanzare, mai ales in aceasta perioada, iar daca primesc peste 5 milioane de euro, am sa vand Amera Tower. Cladirea de birouri a fost finalizata anul trecut, iar pana in prezent am inchiriat aproape jumatate din spatiile de birouri de aici. Chiar daca cladirea nu va fi vanduta, estimez ca pana la finele anului in curs Amera Tower va fi inchiriata in totalitate’’, a spus Adam Ambrus, director general Amera Grup, companie care se ocupa de investitii in domeniul industrial si imobiliar si administreaza fondul de investitii Nervia.
Cladirea de birouri Amera Tower situata in localitatea Baciu din judetul Cluj are o suprafata totala construita de 8.900 mp, suprafata utila inchiriabila este de 5.800 mp, iar suprafata utila inchiriabila pe nivel este cuprinsa intre 30 si 580 mp. Cladirea dispune si de o parcare de 134 de locuri, doua sali de conferinta cu o capacitate de 30, respectiv 150 de locuri, restaurant, sala de mese, agentie bancara si spatiu comercial, investitia totala ridicandu-se la aproximativ 5 mil. euro.
„Am finalizat aceasta investitie in conditiile unei piete imobiliare foarte afectate de criza financiara. Proiectul Amera Tower a fost demarat in urma cu doi ani, constructia este dispusa pe 12 niveluri si este amplasata pe fosta platforma industriala a comunei Baciu, in apropierea parcului industrial Tetarom I. Avem inchiriate spatii in aceasta cladire pentru diverse companii de call-center, outsourcing, back-office si IT care nu au nevoie de interactiunea directa cu clientii’’, a spus Adam Ambrus.
 
Investitii de 10 mil. euro in Parcul industrial Apahida
Potrivit omului de afaceri clujean, incepand de saptamana viitoare vor fi demarate lucrarile de constructie a 15 hale industriale in parcul Nervia din Apahida. Investitia, care se va ridica la peste 10 mil. euro, va fi finalizata pana in luna noiembrie a acestui an.
Parcul industrial din Apahida are o suprafata totala de 24 de hectare, constructia acestuia fiind demarata in anul 2005. Parcul Industrial Nervia a fost inaugurat anul trecut in urma unei investitii totale de 11,5 milioane de euro. Banii intrebuintati in dezvoltarea acestui proiect provin 80% din surse proprii, restul de 20% din sumele investite au fost obtinute din credite bancare. In momentul de fata, peste 55% din suprafata parcului este inchiriata unor companii romanesti, finlandeze si spaniole.
„Suntem in discutii avansate cu trei companii mari, iar daca vom colabora doar cu doua dintre ele, suprafata parcului din Apahida va fi inchiriata in totalitate. Nu pot sa fac publice inca numele acestor firme, insa va pot spune ca una dintre aceste companii este producator de bauturi racoritoare’’, a spus Ambrus.
Potrivit directorului general Amera Grup, companiile care au achizitionat teren in parcul industrial Nervia sunt firma finlandeza Outokumpu, specializata in productia otelului inoxidabil, compania de constructii Midicons, firma clujeana de advertising Vitrina Felix Media, dezvoltatorul imobiliar Zarom Constructii, firmele Arpis International din domeniul alimentar, Buena Mesa, compania spaniola Ulma, care produce ambalaje pentru industria alimentara.
Aproximativ un hectar si jumatate in parcul din Apahida detine si compania Sese Transportes, firma spaniola cu activitati in domeniul transportului si al logisticii, iar compania Nervia Center, membra a Nervia Group, detine aproximativ 1 hectar de teren din acest parc.
 
Nu renunta la construirea mall-ului
Un alt proiect de investitii al omului de afaceri clujean este constructia incepand de anul viitor a unui complex de tip mall care sa includa spatii de conferinte, cladiri de birouri, hoteluri si spatii comerciale in zona Aurel Vlaicu din Cluj, unde compania detine un teren de 5 hectare. Conform oficialilor Nervia Consulting, sursele alocate pentru acest proiect vor fi sustinute atat din fondul de investitii Nervia, cat si din surse atrase, investitia fiind cuprinsa intre 250 si 300 de milioane de euro. Finalizarea acestui proiect este prevazuta cel mai devreme pentru anul 2013.
„In conditiile in care piata imobiliara se va debloca anul viitor, vom putea demara constructia acestui complex cel mai devreme in toamna anului 2010. Pana la finele anului in curs credem ca vom obtine toate aprobarile necesare realizarii acestui centru comercial. In anul 2006 am participat la licitatia pentru terenul din Aurel Vlaicu impreuna cu firma Build Corp din Iasi, am castigat licitatia, insa Consiliul Local Cluj-Napoca ne-a interzis dreptul de a concesiona terenul. Anul trecut am castigat procesul cu Primaria Cluj, sentinta Curtii de Apel fiind irevocabila si definitiva’’, a spus Adam Ambrus.
Initial, Nervia a dorit sa demareze proiectul in anul 2006, in vederea dezvoltarii pe terenul din Aurel Vlaicu a unui complex comercial de tip mall, insa proiectul a fost intarziat aproximativ doi ani, deoarece compania a pierdut dreptul de concesiune al terenului.
Grupul Amera, infiintat anul trecut de omul de afaceri clujean Adam Ambrus, se ocupa de investitii in domeniul industrial si imobiliar. Dupa ce a consiliat mai multe companii spaniole sa investeasca in regiune, Ambrus a renuntat la partea de consultanta de care se ocupa in prezent fostii parteneri spanioli si a anuntat ca se va ocupa in principal de derularea investitiilor industriale ale clientilor.
„Odata cu inceputul anului 2008, am renuntat la conducerea Nervia si am trecut la administrarea fondului de investitii al acestui grup, prin intermediul grupului Amera’’, spune Adam Ambrus. Grupul Amera administreaza patrimoniul Nervia Grup, care anul trecut avea o valoare de 75 mil. euro.
 

Investitiile Nervia continua

 Proiectele locale ale grupului Nervia (2005-2013):
  •  Constructia parcului industrial Nervia din Apahida – 11,5 mil. euro (2005-2008)
  • Constructia cladirii de birouri Amera Tower – 5 mil. euro (2007-2008)
  • Constructia a 15 hale industriale in parcul Nervia – 10 mil. euro (2009)
  • Realizarea unui centru comercial in Cluj – 250-300 mil. euro (2010-2013)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO