ZF Transilvania

Afacerile transportatorul de marfă Vio Transgrup, preluat anul acesta de International Alexander Holding (IAH) Arad, au crescut cu 8,5%, ajungând la 163,6 mil. lei în 2020

Afacerile transportatorul de marfă Vio Transgrup,...

Autor: Laurentiu Cotu

02.11.2021, 16:35 97

Transportatorul de marfă Vio Transgrup din judeţul Dâmboviţa, preluat anul acesta de International Alexander Holding (IAH) Arad de la antreprenorul Viorel Angelescu, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 163,6 mil. lei (34 mil. euro), în creştere cu 8,5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut un profit net de peste 13 mil. lei (2,7 mil. euro), mai mult cu 29% faţă de anul anterior, când Vio Transgrup a avut un câştig net de 10,1 mil. lei (2,1 mil. euro), conform informaţiilor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 188 de angajaţi.

Vio Transgrup desfăşoară activităţi de transport mărfuri generale complet sau în sistem de grupaj, precum şi transportul mărfurilor ce necesită temperatură controlată sau mărfuri periculoase (ADR), atât în spaţiul românesc cât şi în cel european. Compania dispune de o flotă proprie de 100 de camioane dotate pentru transport de securitate şi temperatură controlată, potrivit informaţiilor existente pe site-ul Vio Transgrup.

Compania dâmboviţeană a fost înfiinţată în urmă cu 21 de ani în localitatea Ungureni de către antreprenorul Viorel Angelescu şi s-a remarcat iniţial prin faptul că a preferat să lucreze în Balcani, mai ales în Grecia, şi nu în vestul Europei, ca majoritatea operatorilor români. În anul 2014 a abordat însă un alt segment, mai exclusivist, acela al transportului de mărfuri de valoare, şi a început astfel să se deschidă şi spre Vest.

Compania de transport marfă International Alexander Holding (IAH) din Arad, fondată în 2003 de antreprenorul Simion Apreutese, a obţinut în vara acestui an acordul Consiliului Concurenţei pentru preluarea transportatorului de marfă Vio Transgrup din judeţul Dâmboviţa, business controlat de antreprenorul Viorel Angelescu. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, însă finanţarea acesteia a fost susţinută de UniCredit Bank, potrivit informaţiilor furnizate anterior de oficialii de la International Alexander. Prin această achiziţie, International Alexander Holding devine astfel şi companie certificată de  Asociaţia pentru Protecţia Bunurilor Transportate (TAPA).

Operatorul International Alexander din Arad oferă servicii de transport multimodal, pe cale rutieră, pe apă sau aer, dar şi soluţii logistice, funcţionând şi ca o casă de expediţii. Compania livrează marfă pentru clienţi din industria auto, IT, dar şi pentru cei din FMCG, în portofoliu figurând nume precum Mercedez-Benz, Honeywell, Samsung sau Procter & Gamble. În 2020, afacerile  International Alexander au fost de peste 430 mil. lei, arată cele mai recente date raportate la Ministerul de Finanţe. În prezent, 90% din transportul rutier extern este realizat de firmele româneşti în spaţiul comunitar, în timp ce doar 10% este către spaţiul extracomunitar.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO