ZF Transilvania

Afacerile fabricii Flextronics România au scăzut cu 6% în 2020, ajungând la 709,2 mil. lei şi profit de 26,9 mil. lei

Afacerile fabricii Flextronics România au scăzut cu 6%...

Autor: Laurentiu Cotu

22.10.2021, 12:40 178

Flextronics România, subsidiara locală a a grupului Flex (Flextronics) din Singapore, care produce componente pentru echipamente de comunicaţii, IT şi medicale, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 709,2 mil. lei (147,2 mil. euro), în scădere cu aproximativ 6% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 26,9 mil. lei (5,6 mil. euro), mai mult cu 2% faţă de anul precedent, când Flextronics România a realizat un câştig net de 26,3 mil. lei (5,5 mil. euro), arată datele publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 3.281 de angajaţi, cu 174 de oameni mai puţin faţă de 2019.

Prezentă pe piaţa locală începând cu anul 1998, compania este specializată pe servicii de proiectare, design şi inginerie, dar şi pe servicii de producţie şi logistică. La începutul anului 2018, compania a semnat un parteneriat cu grupul Iulius pentru închirierea a 1.200 de metri pătraţi în clădirea de birouri United Business Center 1 (UBC 1) din ansamblul multifuncţional Openville Timişoara.

La nivel global, grupul Flex are aproximativ 200.000 de angajaţi, în peste 100 de fabrici, din 30 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Începuturile companiei Flex se situează în urmă cu peste 50 de ani în Sillicon Valley, pornind ca şi producători de plăci de bază pentru calculatoare şi furnizori ai industriei de electronice. Evoluţia lor a fost către furnizor de servicii de producţie de electronice, generând un model pe care în prezent îl numesc Sketch-to-Scale®.

În 1998 a venit la Timişoara companie americană de echipamente electronice şi subansambluri Solectron, care a fost preluată în 2007 de o companie rivală, tot americană, Flextronics International Ltd, care mai târziu s-a rebranduit în Flex. Compania furnizează servicii pentru clienţii care activează în segmente de piaţă precum cel industrial, telecomunicaţii, medical, automotive. Pe lângă acestea, Flextronics România a deschis la Timişoara şi un centru de design şi inginerie, care furnizează servicii clienţilor companiei.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO