ZF Real Estate

ZF Real Estate by Storia.ro. Irina Constantin, CEO al Vaunt: Ne-am propus să construim o companie globală, cu venituri de 100 de milioane de dolari la şapte-opt ani după accesarea primei finanţări

07.02.2024, 00:06 Autor: Ioana Matei

Vaunt, un start-up dedicat digitalizării proiectelor din piaţa rezidenţială, a facilitat intermedierea a 1,3% din totalul tranzacţiilor din România în 2023.

„Vrem să devenim o companie glo­bală, să fim pilonul pentru proiecte re­zi­denţiale la nivel mondial; scopul nos­tru este să devenim o companie pu­blică listată, ceea ce înseamnă că în ur­mă­torii şapte-opt ani vrem să ajungem la un business de minimum 100 de milioane de dolari“, a descris ambiţiile start-up-ului Vaunt Irina Constantin, CEO al acestuia, în cea mai recentă ediţie a emisiunii ZF Real Estate by Storia.ro.

Potrivit reprezentanţilor com­paniei, platforma Vaunt a fost lansată în 2020 cu scopul de a facilita procesul de vânzare în domeniul imobiliar rezidenţial, printr-o abordare inte­grată, digitală, de Irina Constantin, CEO şi Răzvan Mitre, CTO. De la lansarea sa, platforma a crescut la nivel naţional; în acest moment, aproximativ 10% din pro­iectele rezidenţiale noi din Capitală sunt încărcate pe platformă. Până la finalul anului trecut, Vaunt a ajuns la 50 de clienţi, care au încărcat proiecte în valoare totală de aproape 2,1 mi­liarde şi care au efectuat tran­zacţii de peste 760 de milioane de euro, re­pre­zentând 1,3% din totalul tran­zacţiilor imobiliare din România în 2023.

Platforma funcţionează pe baza unui abonament care se plăteşte lunar de către dezvoltatori şi în prezent înregistrează venituri anuale de 200.000 de dolari. Dacă până acum start-upul a fost finanţat prin sursele proprii ale antreprenorilor, pentru scalare ei şi-au propus să atragă o investiţie prin intermediul unui accelerator dedicat expansiunii pe piaţa americană.

„Îi ajutăm pe dezvoltatori să digitalizeze tot procesul de vânzare. Din momentul în care ştiu câte unităţi o să vândă, specificaţiile tehnice ale apartamentelor, până când se face predarea către proprietar“, a descris Irina Constantin felul în care funcţionează platforma. Spre deosebire de alte platforme imobiliare, Vont se concentrează pe afacerile dezvoltatorilor: „Aceasta nu este o platformă e vânzare, este un tool care se utilizează intern, prin care sunt conectate şi alte servicii conexe - spre exemplu, dezvoltatorii pot să promoveze proprietăţile pe care le au pe site-uri de specialitate. Continuăm să investim în zona aceasta de inovaţie şi ne uităm mai departe şi la noile tehnologii, cum ar fi machine learning şi AI, care să îi ajute dezvoltatorii imobiliari în următoarele lor proiecte.“

Irina Constantin spune că după lansare au crescut businessul cu peste 50% de la an la an. „Ce ne ajută foarte mult este că piaţa, în special în zona de rezidenţial, încă este la început, este o piaţă nouă, construim recent, de 20-30 de ani, iar după pandemie, oamenii au fost mai deschişi la zona de digitalizare şi am putut să purtăm conversaţii mult mai uşor în această direcţie.“ Clienţii sunt dezvoltatori imobiliari din piaţa rezidenţială, care dezvoltă minimum 50 de unităţi şi care au cel puţin 1-2 persoane în echipa de vânzări.

„Ce am observat este că dezvoltatorii imobiliari îşi asumă nu doar să construiască o clădire, ci mai mult, vedem dezvoltatori care găzduiesc un stil de viaţă în proiectele lor, care se uită la regenerarea urbană. Există multe proiecte care includ o infrastructură, un loc în care oamenii pot să trăiască, care includ servicii medicale, spaţii verzi  etc.“, a descris ea tendinţele din piaţă, în baza observaţiilor făcute asupra proiectelor din platformă.

În prezent, pentru Vaunt lucrează 7 persoane, iar alături de Irina Constantin se află Răzva Mitre, CTO: „Noi venim din zona de tehnologie, iar restul echipei noastre vine din zona de comunicare şi marketing. Amândoi suntem ingineri la bază şi am lucrat înainte şi în mediul corporate în această zonă. Ne-am propus să facem ceva cu impact la nivel global“.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Storia