ZF Produs în România

ZF/Masterbuild Produs în România. Mihai Nica, Tehmag: În 2023 vrem să scoatem pe poarta fabricii primul utilaj Bielda produs în România

06.01.2022, 17:45 Autor: Răzvan Botea

♦ Investiţia în fabrică şi într-un showroom din Bucureşti se ridică la 1 milion de euro şi se întinde pe doi ani ♦ Facilitatea de producţie va fi amplasată în nordul Bucureştiului.

Mihai Nica, cofondator al Tehmag, companie care vinde utilaje industriale, a spus, în cadrul emisiunii Produs în România că plănuieşte ca în 2023 să înceapă producţia de utilaje industriale Bielda în România.

„Obiectivul nostru este ca în 2023 să fie produs primul utilaj Bielda în România. Utilajele sunt acum asamblate în diferite colţuri ale lumii şi urmează să fie produse şi asam­blate în România. Brandul Bielda este unul în care am investit foarte mult“, a spus el la Produs în România, o emisiune realizată de Ziarul Financiar cu sprijinul Masterbuild.

Fabrica va fi amplasată în nordul Bucureştiului, datorită accesului facil la infrastructura de transport.

„Facilitatea de producţie va fi în zona de nord a Bucureştiului. În momentul de faţă avem sedii în Timişoara, Cluj, Bucureşti şi Braşov. La Bucureşti vrem să avem showroomul principal şi partea de producţie.

„Zona de nord a Bucureştiului este în dezvoltare, este aeroportul aproape şi centura Bucureştiului, zona a doua, se va extinde şi este foarte uşor de a trimite produsele oriunde“, a mai spus Mihai Nica.

Investiţia se ridică, în total, la circa 1 milion de euro şi va fi derulată în 2022 şi 2023.

„Pentru 2022 avem 500.000 de euro pregătiţi pentru achiziţia terenului, iar în 2023 probabil o sumă identică pentru showroom şi hala de producţie.“

În urma investiţiei, unul dintre obiectivele Tehmag este exportul către ţări din Europa, în primă fază către zonele vecine cu România, a mai spus Mihai Nica.

„Prima etapă, odată cu dezvoltarea halei şi a spaţiului de producţie, este de export în toate ţările vecine. Avem încă o piaţă foarte mare de acoperit şi în România, mai ales cu investiţiile şi toate fondurile europene care intră în România.“

Cifra de afaceri a Tehmag a fost de circa 3 milioane de euro în 2021, iar pentru 2022 compania aşteaptă un nivel similar, a mai spus Mihai Nica la Produs în România. În prezent, compania se ocupă cu vânzarea de utilaje industriale şi scule online, dar şi cu ajutorul showroomurilor din ţară.

„Cel mai ieftin stivuitor, cu motor diesel, costă undeva la 11.000 de euro. Cele electrice au preţul de plecare de la 20-30.000 de euro. Foarte mulţi oameni au nevoie să folosească stivuitoarele în interior şi nu ai cum să foloseşti motor termic în interior.“

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Masterbuild