ZF Private health

ZF Private Health. ZF Private Health. Ioan Stoian, fondatorul Royal Hospital: „Am luat autorizaţia şi putem să extindem spitalul cu încă două etaje. Ne gândim să facem o sală nouă de operaţie unde să aducem robotul Da Vinci şi încă 25-30 de paturi la rezerve“

19.01.2024, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

♦ Spitalul a ajuns la afaceri de 5,8 mil. euro anul trecut, în creştere cu 17% iar pentru acest an estimează un avans cu 25%.

Spitalul Royal Hospital din Bucureşti, fondat de medicul ginecolog Ioan Stoian, a finalizat anul trecut cu afaceri de 5,8 milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, iar pentru acest an estimează o creştere tot cu două cifre.

„Anul trecut a fost un an bun, am crescut cu 17% şi am ajuns la 5,8 mil. euro. (...)

Am încheiat un parteneriat cu Affidea prin care am adus pe lângă mamografie digi­tală, radiologie digitală, CT şi un RMN, ceea ce completează departamentul de imagistică“, a spus medicul ginecolog Ioan Stoian, fon­datorul Royal Hospital, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Spitalul din Capitală are trei săli de opera­ţie şi realizează intervenţii pe ginecologie, patologia sânului dar şi chirurgie generală.

„Poate că acest an vom reuşi să aducem şi un Robot da Vinci, cu care să operăm, pentru că avem chirurgi foarte buni atât pe chirurgia ginecologică, cât şi în urologie, domenii în care acest robot se pretează a fi utilizat cât mai eficient“.

Royal Hospital atrage pacienţi din toată ţara, Craiova, Slatina până la Constanţa, Tulcea, Suceava, Deva, chiar şi Oradea. Anul trecut în cadrul spitalului s-au realizat peste 5000 de intervenţii în sfera genitală şi de sân.

„În curând partea de ginecologie şi seno­logie va trebui dezvoltată prin noi cabinete, pentru că cele pe care le avem la echipele pe care le-am format nu mai sunt suficiente. Avem cele trei săli de operaţii în care putem să facem aceste operaţii şi în alte specialităţi“. Mai mult, numărul de consultaţii a crescut cu peste 40% anul trecut, potrivit medicului.

Spitalul a luat autorizaţia şi poate să încea­pă extinderea cu încă două etaje. Medicul spune că este posibil să demareze acest proiect în toamnă şi are în plan să facă o sală de operaţii cu robotul Da Vinci, pe care doreşte să îl achiziţioneze în acest an, şi să adauge încă 25-30 de paturi la rezerve.

„Ne gândim să extindem echipele chirur­gi­cale cu celelalte zone de chirurgie: urologie, ortopedie, endocrine, poate şi chirurgie spi­na­lă. Am completat echipa administrativă pen­tru că până anul trecut nu aveam un departa­ment de vânzări, un departament de marketing şi am reuşit în sfârşit să facem aceste echipe“.

Povestea Royal a început în 1995 când me­di­cul a deschis printre primele cabinete private de ginecologie. În 2000 a deschis clinica de gine­cologie, în 2004 un nou corp de clădire Gine­coland, iar în 2017 a mutat întreaga activitate într-o nouă clădire, numită Royal Hospital.

Legat de programele naţionale de sănătate, medicul spune că din păcate acestea sunt doar pe hârtie şi că bugetele din sănătate ar trebui să fie transparente, să existe un control pe fiecare leu cheltuit.

„Nu au cum să vină paciente dacă nu este finanţare pentru aşa ceva. Dacă am avea finanţarea, dacă ar fi antrenate pe lângă spitalele publice de stat şi spitale private, pentru că deja sunt o componentă foarte importantă la sistemul de sănătate în România, atunci chiar am avea succes, dar din păcate încă n-am ajuns acolo“.

Ar trebui un control eficient al banilor care sunt investiţi în sănătate şi să existe un control al fiecărui leu cheltuit. „S-au băgat mulţi bani în sistem dar dacă nu este transparenţa acestui buget face ca o parte din sumă să fie folosită în alte scopuri“.

Tot mai mulţi pacienţi se îndreaptă către sistemul privat de sănătate, dat fiind că aici găsesc medici pentru consultaţii şi investigaţii dar şi echipamente moderne.

Companiile care activează pe piaţa serviciilor medicale private, în domeniul spitalicesc (respectiv 389 de firme pe cod caen 8610-activităţi spitaliceşti),  au raportat afaceri totale de 2,1 miliarde de lei în 2022. La acestea se adaugă 9.803 de firme ce activează în asistenţa medicală specializată, ce au raportat în 2022 afaceri totale de 10,3 miliarde de lei (2 mld euro), în creştere cu 13% faţă de anul anterior şi de cinci ori mai mult faţă de acum zece ani, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de ONRC.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria