ZF Private health

ZF Private Health. Şerban Udrea, spitalul de oncologie Medisprof: Am finalizat investiţia de 2 milioane de euro într-un nou centru de oncologie din Piatra Neamţ, ne uităm şi la alte oraşe

23.02.2024, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Compania a accesat o finanţare prin Programul Operaţional Regional, coordonat de ADR Piatra Neamţ A fost o finanţare care a acoperit echipamentele medicale.

Medisprof Cancer Center, o com­panie fondată de medicul Carolina Udrea, care deţine un spital în Cluj-Napoca, unde oferă servicii pen­tru pacienţii cu afecţiuni oncologice, a investit 2 milioane de euro într-un nou centru de oncologie la Piatra Neamţ şi ia în calcul dezvoltarea şi în alte oraşe.

„Anul trecut a fost un an cu destul de multe provocări, am continuat lucră­rile la spitalul din Piatra Neamţ, ne-am extins facilităţile de imagistică de la Cluj şi am mutat o parte din ser­vicii din locaţia din Piaţa 1 Mai din Cluj în spitalul mare“, a spus pentru ZF Şerban Udrea, director de dezvol­tare la Medisprof Cancer Center, la emisiunea ZF Private Health.

Serviciile medicale pentru pacien­ţii cu afecţiuni oncologice au devenit o nişă în care au investit tot mai mulţi operatori privaţi. Numărul persoane­lor cu cancer din România, aflate în evidenţa medicilor, a depăşit 550.000 de persoane, potrivit ultimelor date.

Pentru centrul din Piatra Neamţ compania a accesat o finanţare prin programul operaţional regional, coor­do­nat de ADR Piatra Neamţ. A fost finanţare care a prins echipamentele medicale.

„Am lucrat în ultimii doi ani în par­tea de clădire şi echipare. Avem un pro­iect pe fonduri europene de 1,5 mil. euro, o clădire care cu toate facilităţile a costat undeva la două milioane de euro. Unde vom oferi servicii tuturor celor din Moldova şi din zonă, unde sunt foar­te slab reprezentate aceste servicii“.

Centrul va avea 20 de paturi, iar numărul de angajaţi va ajunge la 50, din care 10 medici. El mai spune că în acest centru vor merge şi medici din Cluj, care vor face acolo consultaţii, inclusiv asistenţi me­dicali care vor face schimb de expe­rien­ţă cu asistenţii din noul centru, pen­tru a aduce stan­dar­dele de la spi­talul din Cluj. Compania a depăşit 20 de medici, permanenţi şi colaboratori.

„Ne mai uităm şi la oraşe similare cu Piatra Neamţ. Sunt zone din Tran­silvania unde nu sunt aceste servicii. Ne vom uita la Hunedoara, Baia Mare sau Satu Mare. Vedem în continuare foarte mulţi pacienţi din aceste oraşe care vin la Cluj“.

Medisprof a avut anul trecut o creştere cu 20% la nivel de grup faţă de 2022 pe fondul numărului în creştere de pacienţi şi al unor decon­tări de servicii noi, precum radiotera­pia stereotactică.

Incidenţa cancerului este destul de ridicată şi mai ales pe anumite tipuri de afecţiuni iar pacienţii din oraşe mici ajung tot mai târziu în centrele mari pentru diagnostic, potrivit lui.

„Sunt oraşe în care accesul la servicii specializat este limitat, acolo vedem o incidenţă foarte mare şi pacienţii ajung în centrele din oraşele mari destul de târziu. Va fi foarte greu să ţinem în frâu numărul de cancere care se va dezvolta, pentru că sunt foarte multe persoane care nu se pot deplasa atât de mult. Orice deplasare înseamnă un cost“.

El spune că soluţia ar fi să existe o reprezentare şi în oraşele mici, măcar un medic oncolog şi câteva fotolii de chimioterapie, astfel încât pacienţii să aibă acces la servicii medicale.

Medisprof a finalizat în 2018 primul spital Medisprof Cancer Center, unul dintre cele mai mari spitale private de oncologie din Vestul României. UniCredit acordat în 2017 o finanţare agregată de 7,5 mil. euro (linii de investiţii, capital de lucru, leasing şi fonduri europene) pentru construirea primului spital Medisprof Cancer Center din Cluj-Napoca şi pentru achiziţia de echipamente. În 2022, compania a finalizat cu afaceri de 37 mil. lei, plus 15% faţă de anul anterior şi 93 de angajaţi, potrivit mfinante.ro.

Compania are în plan să dezvolte cel de-al doilea spital oncologic, noul centru de diagnostic şi tratament se va întinde pe 7.000 mp, o suprafaţă dublă faţă de cea a actualului spital al Medisprof Cancer Center (MCC), o investiţie estimată la 22 mil. euro. Acest proiect este în stadiul de avizări, de obţinere autorizaţii.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria