ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Mihaela Buriu, spitalul Medstar din Constanţa: Investiţiile în medicină sunt mari, împreună cu susţinerea financiară bancară putem face aceste investiţii

09.09.2022, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

♦ Pe toate specialităţile medicale din ambulatoriu avem solicitări cu programări ce depăşesc o lună ♦ Compania Medstar 2000 a avut o cifră de afaceri de 11,2 milioane de lei anul trecut, potrivit mfinante.ro.

Sistemul medical are nevoie de in­vestiţii semnificative în aparatură per­formantă care să permită realizarea de investigaţii extinse, iar pentru a răs­punde nevoilor pacienţilor este ne­vo­ie de o „upgradare“ a echipamen­telor la câţiva ani. „În medicină nu mai poţi lucra doar cu un stetoscop sau cu ana­lize minime, ai nevoie de investigaţii ex­tin­se, de aparatură performantă. Medstar încearcă să upgradeze tot ce are nevoie pe partea de investigaţii la 5-7 ani, altfel nu putem ţine pasul cu cerinţele şi nevoile medicale“, a decla­rat  medicul Mihaela Buriu, director me­dical şi asociat al spitalului privat Medstar din Constanţa în cadrul emisiunii ZF Private Health, realizată de ZF în parteneriat cu Banca Tran­sivania şi Regina Maria. Spitalul oferă servicii medicale pe toate specialităţile şi are 33 de paturi pe spitalizare de zi şi continuă.

„Investiţiile în medicină sunt mari, de sute de mii sau milioane de euro, împreună cu susţinerea finan­cia­ră bancară putem face aceste investiţii în continuare (...) Am reuşit să facem faţă provocărilor. Spitalul este mul­ti­dis­ciplinar, avem secţie de chirurgie, chi­rugie generală, neurochirugie, on­co­logică, bariatrică. Putem ajunge la peste 150.000 de pacienţi pe an care se pot adresa ambulatoriului şi spi­talului în care putem efectua internare de zi, continuă şi intervenţii chirur­gicale“.

Compania Medstar 2000 a avut o cifră de afaceri de 11,2 milioane de lei anul trecut şi 76 de angajaţi, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

„Povestea Medstar începe în jurul anului 1995 când începea privatizarea sistemului medical din România. Atunci au fost începuturi timide, împreună cu un grup de colegi încercam să ne organizăm în cabinete private, ulterior am înteles nevoile societăţii şi oportunităţile, apoi am încercat să achiziţionăm o parte din actualul sediu, unde am dezvoltat o policlinică în prima etapă, un ambulatoriu de specialitate. Au venit foştii mei colegi, apoi alţi medici tineri care au dorit să lucreze în sistemul privat“.

Ea mai spune că relaţia Medstar cu Casa de Sănătate din Constanţa este foarte bună, „contractele permit ca un număr mare de pacienţi să acceseze serviciile noaste, în primul rând pe laboratorul de analize. Laboratorul de imagistică va intra în funcţiune de la 1 noiembrie. Abordăm ideea de sistem integrat pentru pacient, care nu trebuie să mai meargă în „N“ locuri pentru un diagnostic“.

Medicul mai spune că tot mai mulţi pacienţi vin cu din ce în ce cu mai multe probleme nerezolvate sau mai greu rezolvabile. „Pe toate specialităţile medicale avem solicitări cu programări ce depăşesc practic o lună, sunt patologii destul de  dificile , destul de costisitoare, se mai temporizează venirea într-o clinică privată datorită acestor probleme socio- financiare ale populaţiei. Noi încercăm să oferim oportunităţi dar nu se poate lucra doar cu fondurile de la Casa, costurile într-un spital privat sunt foarte mari“.

Medstar are în plan să se extindă în următorii ani. „Planurile de dezvoltare există, dar materializarea acestora este dificilă, susţinerea administraţiei locale este inexistentă.  Cert este că pe plan local posibilităţile sunt reduse de-a construi un alt spital. Vom sonda piaţa imobiliară şi vom vedea dacă există asemenea soluţii în zonele limitrofe. (É) Cerera pe servicii de ambulatoriu a fost în creştere cu două cifre, clinica e puţin sufocată de adresabiliatea pe care o are, din acest motiv încercăm să găsim soluţii pentru extindere. Peste 80 de medici avem la Medstar“

În Constanţa mai activează Ovidius Clinical Hospital (OCH), cel mai mare spital privat generalist din zona Dobrogei, deschis în 2014 şi controlat de un grup de medici din Constanţa, estimează afaceri de 70 de milioane de lei anul acesta, dar şi grupul Armonia cu două spitale.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria