ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Iuliana Filip, fondatoarea Novus Medical, Ploieşti: Vrem să dublăm suprafaţa clinicii până la 1.500 mp, investiţia va depăşi 1 mil. Euro

21.04.2023, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Clinica Novus Medical funcţionează în prezent pe o suprafaţă de 700 mp, urmând ca în 2023 suprafaţa să se dubleze Pacienţii cu diabet ocupă cea mai mare pondere din portofoliu.

Medicul Iuliana Filip a decis în 2006 să deschidă o clinică medicală în Ploieşti, pornind de la experienţa sa în domeniul sanitar. Astfel, a apărut Elit Medical, rebranduită recent sub numele Novus Medical, iar în 2022 au trecut pragul circa 22.000 de pacienţi unici.

„Povestea Novus Medical începe din 2006. Dintre pacienţii pe care îi avem în portofoliu, cel mai mare grup îl ocupă pacienţii cu diabet, cei cronici. Avem şi alte specialităţi, de la cardiologie, reumatologie, ORL, gastroenterologie, urologie, gine­cologie. Eu sunt din Prahova şi mi-am dorit să vin acasă. Era un deficit mare de medici diabetologi în judeţ în 2006. Ideea a fost să mă adresez nevoii pacientului cu diabet“, a povestit medicul Iuliana Filip, fondatoarea Novus Medical.

Iniţial, clinica a pornit pe o suprafaţă de 150 mp, iar în prezent a ajuns la 700 mp. Planul antreprenoarei este de a dubla spaţiul în 2023 şi de a aduce noi specializări.

„Anul acesta vom definitiva un proiect important de investiţii şi extindere şi astfel vom avea 1.500 mp. Extindem spaţiul, specialităţile. Investiţia va depăşi 1 mil. euro, este un pas mare pe care am hotărât să îl facem“, a mai spus Iuliana Filip.

Echipa Novus Medical numără 57 de angajaţi, dintre care 20 de medici sunt colaboratori. Cifra de afaceri a clinicii a ajuns în 2022 la 1,6 mil. euro, iar din totalul businessului circa 15-20% vin din colaborarea cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Anul trecut am avut în jur de 22.000 de pacienţi unici, dintre care 6.900 au fost pacienţi cu diabet. Noi tratăm circa 15% din pacienţii cu diabet ai judeţului Prahova. Avem pacienţi din judeţele limitrofe, Dâmboviţa, Ialomiţa, Buzău“, a mai precizat antreprenoarea.

Ca planuri de viitor, fondatoarea Novus Medical vrea să consolideze businessul, dar nu exclude nici o posibilă extindere în viitor.

„Ne dorim să finalizăm investiţia, să putem să ne menţinem nivelul şi apoi vom vedea cum ne vom extinde. Piaţa este în dinamică, în continuă dezvoltare. În ultimii ani au venit multe hiperclinici din Bucureşti care şi-au deschis filiale în Prahova. Pacienţii au oferta mai mare, diferenţa este oferită de constanţa în calitatea serviciilor medicale şi latura umană cu care pacientul este ajutat în a-şi rezolva nevoia“, a mai explicat Iuliana Filip.

Ea a mai adăugat că dezvoltarea unui business medical depinde şi de cunoaşterea profilului pacientului, ceea ce creează nevoia de servicii medicale.

„Este importantă tehnologia de ultimă generaţie, dar să fie implementată. Nu trebuie să neglijăm latura umană, atât în abordarea pacientului, cât şi în pregătirea şi susţinerea angajaţilor care deservesc aceşti pacienţi“, a concluzionat Iuliana Filip.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria, care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria