ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Graţiana Chicin, centrul medical Profilaxia din Timişoara: Am deschis a doua clinică, cu servicii medicale pentru femei, o investiţie de 150.000 euro

06.10.2023, 10:00 Autor: Mirabela Tiron

♦ Creşte foarte mult concurenţa, am observat că marea majoritate a jucătorilor care au un centru se dezvoltă şi cu alte centre.

Compania Profilaxia din Timişoara, care operează o clinică din 2001, a deschis a doua clinică în urma unei investiţii de 150.000 de euro, unde oferă servicii medicale pe 12 spe­cialităţi.

„Cifra de afaceri a crescut de trei ori anul trecut faţă de 2021, având în vedere că oferim medicină preventivă, de călătorie, ocupaţională, segmente care au fost afectate în perioada pandemiei. Anul acesta am dezvoltat clinica Hera, dedicată femeilor, un concept unde vrem să oferim servicii integrate pentru femei. Investiţia s-a ridicat la 150.000 de euro“, a declarat medicul Graţiana Chicin, fondatoarea centru­lui medical Profilaxia din Timişoara, în cadrul emisiunii ZF Private Health, realizată de ZF în parteneriat cu Banca Transilvania şi Regina Maria.

Centrul medical Profilaxia a fost înfiinţat în 2001 în Timişoara şi a fost implicat în câteva proiecte europene pe sănătate publică, pe boli infecţioase, boli transmisibile.

„Creşte foarte mult concurenţa, am observat că marea majoritatea a jucătorilor care au un centru se dezvoltă şi cu alte centre şi am observat  că din judeţele apropiate de Timiş, cum este Caraş adresabilitatea a crescut. Avem pacienţi din Mehedinţi, iar pe timp de vară vin acasă românii din străinătate, vin la consult medical în România“.

Ea a mai precizat că obiectivele de dezvoltare sunt legate de atragerea de fonduri, de depunerea de proiecte pentru aparatură medicală, telemedicină şi de atragerea de proiecte de sănătate publică pe fonduri europene pentru promovarea sănătăţii şi educarea populaţiei.

„La Profilaxia am avut contracte de colaborare, ne-am dezvoltat pe piaţa privată fără contract cu Casa dar la clinica nouă vrem să facem contracte cu Casa. Am reuşit să îi facem pe medici să rămână în clinică, am lucrat foarte mult cu tineri, i-am adus în echipă imediat după rezidenţiat“. Centru a fost implicat în două proiecte europene, a oferit testări gratuite pentru hepatite virale.

Medicul spune că a revenit la cererea de dinainte de pandemie,  chiar se înregistrează o creştere pentru  serviciile de medicină de călătporie. Tot mai mulţi români merg în vacanţe în străinătate, inclusiv în ţările unde trebuie să se vaccineze.

„Pandemia i-a ajutat pe unii să înţeleagă importanţa vaccinurilor, românii călătoresc peste tot, vin la noi şi se vaccinează pentru ţări din zona asiatică (pentru hepatita, febra tifoida) şi Africa“.

Piaţa serviciilor medicale private a crescut în fiecare an şi a ajuns anul trecut pe clinici şi spitale la peste 11 miliarde de lei,  potrivit datelor de la ONRC.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria