ZF Private health

ZF Private Health. Mario Colombo, director general al reţelei de sănătate Auxologico: Ne-am extins prezenţa locală prin Spitalul de recuperare Auxologico President din Băile Felix, explorăm şi alte opţiuni

01.09.2023, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

♦ ÃŽn 2022, Auxologico, o reÅ£ea de sănătate din Italia, a preluat 51% din Spitalul President din Băile Felix, Bihor, dezvoltat de omul de afaceri Jean Podilă ♦ Spitalul de recuperare din vestul ţării are 144 de paturi ÅŸi poate primi încă 300 de pacienÅ£i în regim ambulatoriu â™¦ Este a doua achiziÅ£ie a Auxologico, după ce a preluat în 2020 clinica CardioRec din Corbeanca, Ilfov.

Reţeaua de sănătate Auxologico din Italia, care a intrat direct printr-o preluare în 2020 pe piaţa românească, s-a extins din nou în 2022, după ce a preluat pachetul majoritar de acţiuni al spitalului de recuperare President din Băile Felix, dezvoltat de antreprenorul Jean Podilă. Planurile operatorului de sănătate urmăresc consolidarea pe piaţa locală, dar şi o posibilă extindere prin achiziţie sau greenfield, în funcţie de oportunităţile din piaţă.

„Ne-am extins prezenţa locală prin Spitalul de recuperare Auxologico President din Băile Felix, lângă Oradea printr-un parteneriat solid cu un investior român din zona Bihor – familia Podilă. Auxologico President este un spital de recuperare nou, unde pacientul poate beneficia de servicii de recuperare medicală neurologică, ortopedică şi cardiologică la un nivel de calitate înalt, aşa cum există în marile spiale de recuperare din vestul Europei“, a spus Mario Colombo, directorul geneal al Auxologico, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

El a adăugat că investiţiile în zona de recuperare medicală pentru Auxologico reprezintă o provocare, însă cererea există, iar pacienţii au ne­voie de servicii la standarde de calitate.

Spitalul din Băile Felix este o investiţie de 20 mil. euro, iar capacitatea este de 144 de paturi. Baza de recuperare se bucură de beneficiile apei termale cu virtuţi terapeutice, iar în regim ambulatoriu zilnic pot veni încă 300 de pacienţi. „Ne propunem ca Auxologico President să devină un spital de referinţă pentru zona centrală şi de est a Europei în domeniul recuperării medicale. Spitalul nostru beneficiază de dotări precum aparatură performantă de diagnostic imagistic – CT, Rx, ecograf.“

„Avem aparatură de recuperare medicală de înaltă specialitate, echipament pentru reabilitarea coloanei vertebrale, sisteme de tip virtual reality pentru recuperare neurologică, sistem obotizat de recuperare ortopedică“, a mai adăugat Mario Colombo.

El a precizat că din iulie 2023, pacienţii pot beneficia de recuperare medicală neurologică şi ortopedică decontată prin sistemul de asigurări de sănătate. În prezent, circa 35-40% din veniturile Auxologico în România din cele două centre pe care le are vin din decontările prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În plus, planurile de extindere continuă, atât prin achiziţii, cât şi prin dezvoltare de la zero a unor unităţi noi sub umbrela Auxologico. Totul vas ta însă sub cheia sustenabilităţii, a investiţiilor responsabile, bazate pe analize atente, mai adaugă reprezentantul Auxologico.

 

Creştere solidă

Auxologico CardioRec a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 2,6 mil. euro, în creştere cu 45% faţă de anul anterior, iar numărul pacienţilor a ajuns la peste 20.000 de oameni. În plus, şi investiţiile în echipamente au continuat. În 2020, prin preluarea CardioRec, o clinică dezvoltată de o familie de medici români, Auxologico a pornit o serie de in¬vestiţii direct în infrastructura me¬dicală pe piaţa locală. România este de altfel singura ţară din afara Italiei unde reţeaua are prezenţă directă, printr-o companie.

„Piaţa de servicii medicale private din România a cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani, pentru că tot mai mulţi pacienţi caută acces rapid la îngrijiri medicale de calitate, opţiuni personalizate, confort şi empatie pentru problemele lor medicale. Cererea pentrru servicii medicale de recuperare este în creştere, dar soluţiile pentru pacienţii români sunt reduse deocamdată. Aici noi venim în întâmpinarea acestei cereri cu servicii şi experienţa Auxologico“, a mai adăugat Mario Colombo.

El a precizat că, în comparaţie cu sistemul sanitar privat din Italia, în România costurile sunt mai accesibile, iar piaţa este în creştere. Totuşi, la prevenţie România mai are de lucrat, crede executivul.

„Pe zona de prevenţie trebuie un efort mai mare din partea statului prin facilităţi către mediul privat şi o politică sanitară care să permită un acces mai mare al pacientului la servicii de prevenţie medicală. Aici este cheia pentru a avea o populaţie sănătoasă, în opinia mea“, a explicat Mario Colombo.


ZF Private Health, un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania ÅŸi al reÅ£elei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaÅŸi masă jucători din piaÅ£a de sănătate privată de la nivel naÅ£ional.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria