ZF Private health

ZF Private Health. Florin Lăzărescu, fondatorul clinicii Trident din Capitală: Ne aşteptăm să încheiem 2022 cu afaceri de 20 mil. lei, ne uităm permanent la posibilităţi de extindere

02.09.2022, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Sunt aproape două decenii de la înfiinţarea clinicii Trident din Capitală În cele trei unităţi sunt 16 unituri dentare, iar investiţiile depăşesc 2,5 mil. euro doar în extinderi

Clinica Trident din Bucureşti, con­trolată de medicul Florin Lăzărescu, va atinge pragul de 20 mil. lei în 2022 la nivel de grup, din aşteptările fon­datorului brandului din domeniul stomatologiei. Acest lucru înseamnă o creştere de 33% faţă de anul trecut, iar planurile urmăresc noi investiţii în aparatură şi posibile extinderi.

„Ne uităm permanent la posibi­lităţi de extindere, atât în alte zone din Bucureşti, cât şi din alte oraşe. Dorin­ţa noastră este să ne păstrăm în topul clinicilor medicale şi, având în vedere tendinţa de agregare a cabinetelor de medicină dentară în lanţuri de sto­matologie, pentru a fi în prima parte a topului clinicilor medicale este fi­rească această extindere“, a povestit Florin Lăzărescu în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Medicul a amintit Cluj-Napoca şi Braşov printre oraşele unde ar vedea posibilă o extindere. De la înfiinţarea companiei în 2003, în zona Cotroceni, în prezent brandul Trident cuprinde trei unităţi, două în Cotroceni şi una re­­cent deschisă în zona de nord a Bucureştiului, în zona lacului Herăstrău. Doar în cele două extinderi antreprenorul a investit 2,5 mil. euro, iar planurile vizează noi dezvoltări.

„Am aplicat pentru noi investiţii de 400.000 de euro în cadrul clinicilor, s-a deschis o nouă linie de finanţare pe proiecte europene, în săptămânile care urmează vom vedea dacă reuşim să atragem aceste fonduri sau nu. Oricum, decizia de investiţie pentru aceste aparaturi pentru care am aplicat este deja luată, deci investiţiile vor fi făcute într-un fel sau altul“, a mai spus Florin Lăzărescu. Iar extin­derea se vede direct în rezultatele fi­nan­ciare ale grupului, o clinică nouă putând să dubleze chiar cifra de afa­ceri în doi ani, cum a fost în cazul Trident.

„Alegerea zonelor pentru extin­dere a venit ca o dezvoltare firească şi am vrut să le oferim pacienţilor noştri aceeaşi calitate a tratamentelor, fără a mai pierde timp în trafic. Am digita­lizat complet serviciile Trident, por­nind de la fişa pacientului, la serviciile de sterilizare, de radio diagnostic, la aplicaţia Trident, ceea ce ne permite ca în orice moment să putem deschide un punct de lucru sau o nouă locaţie care să aibă acces la toate facilităţile“, a mai spus Florin Lăzărescu.

În medie, gradul de ocupare în clinicile Trident este de peste 75%, însă în unităţile deschise de ceva timp, în Cotroceni, acest nivel creşte.

„Avem şi spaţii pe care le putem pune la dispoziţia pacienţilor noştri ca­re nu locuiesc în Bucureşti în momen­tul în care au tratamente mai complexe şi necesită rămânerea pentru o peri­oadă mai lungă în cadrul clinicii. Avem un bloc operator, un spaţiu special, de la un mediu controlat cu filtrare a ae­rului, putem să abordăm o gamă largă de intervenţii chirurgicale complexe“, a mai adăugat fondatorul Trident.

Piaţa stomatologică din România a crescut cu peste 30% în 2021 faţă de anul anterior, ajungând la 3,4 miliarde de lei cifră de afaceri cumulată a celor aproape 8.000 de companii care acti­vează în acest domeniu, potrivit da­telor publice. Segmentul stomatolo­giei rămâne unul fragmentat, iar primii 20 de jucători după cifra de afaceri realizată în 2021 ocupă doar 14% din piaţă ca valoare, cu afaceri cumulate de aproape jumătate de miliard de lei. În total, în cabinetele stomatologice lucrează aproape 20.000 de medici stomatologi.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria