ZF Private health

ZF Private Health. Dr. Dan Stănilă, managerul Ofta Total Sibiu: Vrem sa renovăm clădirea şi să extindem clinica într-un spaţiu nou

17.11.2023, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Cifra de afaceri a Ofta Total în 2022 a fost de 6,3 mil. lei, pentru anul 2023 ţinta este de creştere cu 10-15% Circa 20% din business vine din decontarea de la CNAS l O consultaţie costă în medie 150 de lei.

Clinica de oftalmologie Ofta Total, un business cu o prezenţă de 30 de ani din Sibiu, are planuri de extindere a businessului într-un nou spaţiu, unde să deschidă câteva cabi­nete pentru a prelua fluxul în creştere de pacienţi. În 2023, un proiect de 220.000 de euro din fonduri europene a adus aparatură şi echipamente noi în cadrul clinicii, după cum a povestit dr. Dan Stănilă, managerul Ofta Total, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

„Am reuşit să dotăm cabinetele de consultaţii cu combine oftalmolo­gi­ce de ultima generaţie, cu care putem face consultaţiile de bază în oftalmo­logie, dar şi partea de corecţie optică în vederea prescripţiei de ochelari. Totodată, suntem foarte mulţumiţi că suntem în curs de acreditare la ANMCS, Agenţia Naţională de Ma­nagementul Calităţii în Sănătate şi pe viitor, cât mai curând, sperăm să ofe­rim prin Casa Naţională de Asigurări şi serviciile de internare de zi prin care se pot deconta parţial operaţii oftal­mo­logice“, a spus Dan Stănilă.

Investiţia în noi echipamente me­dicale va aduce şi mai mulţi pacienţi în clinică, având în vedere că timpul pentru consultaţii se reduce, iar precizia creşte.

„Vrem să renovăm faţada clădirii şi ne gândim în viitor să extindem cli­nica. Tot la nivel local, dorim să extin­dem clinica şi să construim un spital care să înglobeze mai multe specia­lităţi, un centru care să ofere o adre­sabilitate cât mai mare“, a explicat medicul Dan Stănilă.

În prezent, 20 de angajaţi are Ofta Total, permanenţi şi colaboratori, iar medicul a precizat că specializarea de oftalmologie este interesantă pentru tinerii absolvenţi.

„Este o specialitate care este destul de căutată pentru că se pretează foarte bine la mediul privat, pacientul poate să vină în clinică şi în aceeaşi zi să plece şi acasă. Eu cred că este o specialitate care oferă extrem de multe oportunităţi şi chiar a fost o explozie de clinici oftalmologice în ultimul timp, după părerea mea“, a mai adăugat Dan Stănilă.

Pe an, în jur de 20.000 de pacienţi ajung la Ofta Total, un nivel constant, menţinut de la un an altul. Pacienţii vin din Sibiu, dar şi din împrejurimi, iar cele mai frecvente afecţiuni pe care medicii le tratează în cabinete sunt sindromul de ochi uscat, din cauza folosirii ecranelor.

„Trăim într-o epoca digitalizării, foarte mulţi pacienţi au grijă mai mult de sănătate ochilor, vin periodic la consult anual sau poate la un an jumate să verifice diotriile. Pacienţii sunt mult mai conştienţi în ceea ce priveşte consulturile periodice şi prevenţia“, a mai spus Dan Stănilă.

O consultaţie în medie în cadrul Ofta Total costă 150 de lei, iar în cazul unor analize suplimentare, costul poate ajunge la 450 – 500 de lei.

„Deocamdată, procentul din colaborare Casă de Asigurări este undeva la 20%. Dacă o să extindem colaborarea cu Casa de Asigurări şi o să facem şi serviciul de internare de zi, probabil că procentul va creşte undeva poate la un 30-35%“, a mai spus medicul.

Clinica Ofta Total a pornit în 1993 de la dorinţa antreprenoarei Adriana Stănilă, de profesie medic oftalmolog, de a avea un business în domeniul său de activitate. În business, s-au alăturat şi fiul fondatoarei şi soţia acestuia, dezvoltând astfel o afacere de familie.

„Diferenţierea în piaţă eu cred că se face prin corectitudinea faţă de pacienţi şi seriozitatea de care am dat dovadă până acum şi cred că asta ne va duce înainte şi pe viitor. Pacientul trebuie să vină cu încredere la clinică şi preţurile să fie cât mai cât mai accesibile, să ne mărim baza de pacienţi“, a completat Dan Stănilă.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria