ZF Private health

ZF Private Health. Denisa Tutunaru, fondatoarea Clinicii Edent: În echipamente şi spaţii au fost investite aproximativ 2 mil. euro, suntem în permanentă dezvoltare

11.08.2023, 00:05 Autor: Georgiana Mihalache

♦ Brandul Edent numără trei clinici stomatologice, în Tulcea şi Bucureşti ♦ Aproape 2 mil. euro a fost cifra de afaceri a Edent în 2022, iar în 2023 ţinta este de plus 30%.

Clinica stomatologică Edent, pornită de medicul Denisa Tutunaru în 2016 la Tulcea, s-a extins şi în Bucureşti, iar principala direcţie de investiţii este tehnologia pentru a oferi predictabilitate pacienţilor cu privire la planul lor de tratament. În total, în cadrul Edent au fost investite circa 2 mil. euro până în prezent.

„Am deschis prima clinică în 2016 în Tulcea, un sediu cu două cabinete stomatologice. Pentru că piaţa de stomatologie din Tulcea era una imatură şi necesitatea pacienţilor era de a avea acces la aparatură, la tehnologii, cererea a fost atât de mare, încât a trebuit să extind pentru că nu am mai avut loc“, a povestit Denisa Tutunaru, fondatoarea Edent.

Extinderea a avut loc în 2018, cu ajutorul unor fonduri europene, iar proiectul s-a derulat rapid, astfel că pacienţii au putut avea acces la servicii stomatologice. „Mi-am dorit stoma­tologie digitală, accesul pacienţilor mei la cât mai multe tratamente moderne. Medicina convenţională a fost de mult depăşită şi trebuie să ţinem pasul cu tehnologia“, crede fondatoarea Edent.

Pentru că echipa de medici, care în prezent numără 40 de persoane, era predominant din Bucureşti, antre­prenoarea a decis să încerce şi piaţa din Capitală, astfel că în 2022 a apărut o clinică nouă sub brandul Edent.

„În Bucureşti avem şase scaune stomatologice, centrul nostru de radiologie tridimensională, centrul de training. Tehnologia ne ajută să avem un plan de tratament conceput de la capăt, să previzualizăm rezultatul final, să avem un tratament precis, predictibil“, a menţionat Denisa Tutunaru. Ea a adăugat că lipsa unui plan vizibil pentru pacienţi îi face pe aceştia să renunţe la tratamente, în contextul în care studiile citate de antreprenoare arată că 60% dintre români nu ajung la stomatolog.

„Toate specializările sunt sub aceleaşi acoperiş, avem atât chirurgie, parodontologie, implantologie, estetică dentară, protetică, lasere. La centrul EdentKids avem inclusiv un centru de terapie intensivă“, a mai adăugat Denisa Tutunaru.

Ca plan de extindere, antreprenoarea se gândeşte să deschidă o clinică pentrru copii şi în Bucureşti, pe modelul celei din Tulcea. Doar în echipamente şi în spaţii au fost investite aproximativ 2 mil. euro până acum. Cifra de afaceri a Edent în 2022 a fost de circa 2 mil. euro, iar pentru anul acesta antreprenoarea ţinteşte o creştere de peste 30%.

„Suntem în permanentă dezvoltare în ceea ce priveşte tehnologia, de curând am accesat ultima tehnologie în ceea ce priveşte scanarea intraorală. Sunt în căutare de spaţii, nu mă opresc din dezvoltare. Stomatologia digitală nu mai este o modă, este o necesitate. Trebuie să oferim pacienţilor acces la tehnologie, piaţa din provincie are nevoie de maturizare, de medici buni, acces la tratamente, la standarde moderne“, a completat antreprenoarea.

Ea spune că nu este greu să gestioneze 40 de medici pentru că echipa s-a consolidate în cei şape ani de activitate, iar o parte dintre medici au preluat o zonă de coordonare.

„Consider că piaţa stomatologică în Bucureşti este una foarte avansată, sunt extraordinar de multe clinici, medici foarte bine pregătiţi şi pot să spun că ne apropiem să livrăm standarde internaţionale în stomatologie“, a concluzionat Denisa Tutunaru.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria