ZF Private health

ZF Private Health. Centrul Medical Orthopedics: Am deschis a doua clinică în Dudeştii Vechi şi urmează a treia clinică în comuna Şag, în apropiere de Timişoara

06.10.2023, 00:05 Autor: Mirabela Tiron

♦ Vrem şi ca pacienţii din zone rurale să beneficieze de servicii medicale fără ca ei să se mai deplaseze în oraş. 

Centrul Medical Orthopedics din Timişoara, controlat de o familie de medici, va deschide a treia clinică în comuna Şag, în apropiere de  Timişoara, după ce anul trecut a investit într-o clinică în comuna Dudeştii Vechi.

„Vrem să oprim fluxul de pacienţi înainte să intre în Timişoara şi ducem medicii în localităţi din afara oraşului. Deschidem a treia clinică la Şag, lângă Timişoara. Vrem şi ca pacienţii din aceste zone şi din zone rurale să beneficieze de aceste servicii medi­cale fără ca ei să se mai deplaseze în oraş. Ducem medicii în localităţile de lângă Timişoara“, a spus medicul ortoped Ahmed Abu-Awwad, mana­gerul Centrului Medical Orthopedics din Timişoara, în cadrul emisiunii ZF Private Health. Prima clinică a fost înfiinţată în urmă cu 12 ani şi oferă în special servicii pe ortopedie şi  recuperare medicală.

Anul trecut, compania a dezvoltat o clinică medicală în comuna Dudeştii Vechi, la 70 de km de Timişoara, unde nu exista niciun centru medical. „Suntem singurul  jucător din acea zonă, din Dudeştii Vechi, am simţit că este potenţial acolo, am considerat că este oportun şi s-a dovedit a fi  o mişcare bună, observăm o creştere a numărului de pacienţi.

„Credem că este o normalitate ca pacientul care plăteşte asigurare la sănătate să beneficieze de servicii medicale cu bilet de trimitere, inclusiv în mediul rural. Jumătate din veniturile noastre vin din contractele cu Casa iar jumătate din aigurările private, firmele din Timişoara oferă astfel de asigurări angajaţilor“. Compania  are 21 de medici  angajaţi permanent şi 31 de colaboratori.

Timişoara este o piaţă destul de competitivă, mulţi jucători au investit în această zonă iar pandemia a împins pe un trend ascendent cererea pentru serviciile medicale, potrivit lui.

Cifra de afaceri a Centrului Medical Orthopedics a depăşit 2 milioane de euro iar cu a treia deschidere medicul estimează un avans cu 50%. Finanţarea clinicilor s-a făcut prin credite bancare, dar şi pe proiecte pe fonduri europene.

„Anul trecut am început să lucrăm şi la un spital. Estimăm la 2-3 milioane de euro investiţia în acest spital, care va fi dotat cu RMN, CT, radiologie, să acoperim partea de imagistică, să realizăm toate serviciile necesare“. În acest spital privat, care va fi finalizat în 2025, se vor face intervenţii chirurgicale pe ortopedie, chirurgie vasculară, chirurgie generală.

El spune că deja în Bucureşti sunt peste 10-12 spitale private şi în opinia lui Timişoara, Iaşi, Cluj sunt următoarele oraşe în care se vor dezvolta spitale. 

Managerul Centrului Medical Orthopedics din Timişoara mai subliniază că medicii consideră o oportunitate să  consulte în regiunea rurală a judeţului, chiar dacă beneficiile sunt mai mici faţă de o consultaţie contra-cost. „Mergem pe principiul că sănătatea este un drept şi este păcat ca pacienţii care plătesc deja asigurări la sănătate să nu beneficieze de tot ceea ce noi putem oferi în baza biletului. Vin pacienţi  din judeţele din vecinătate, nu mai este nevoie să se deplaseze în oraş, adresabilitatea a crescut“.

Toate companiile care activează pe piaţa serviciilor medicale private, în asistenţa medicală specializată, au raportat anul trecut afaceri totale de 10,3 miliarde de lei (2 mld euro), în creştere cu 13% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la ONRC. Numărul companiilor care activau anul trecut în asistenţa medicală specializată (cod CAEN 8622) a ajuns la 9.803, faţă de sub 3.000 de firme în 2012.

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria