ZF Private health

ZF Private Health. Andrei Bogdan, cofondatorul clinicilor CentroKinetic: Deschidem încă două clinici, una în cartierul Dristor şi facem primul pas spre provincie, în Cluj-Napoca. Am bugetat o investiţie de 1,3 milioane de euro pentru fiecare clinică nouă

07.07.2023, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

CentroKinetic, specializat în afecţiuni osteoarticulare, operează în prezent trei clinici în Capitală, cea mai recentă fiind deschisă în noiembrie anul trecut.

Centrokinetic din Bucureşti, fondat în 2016 de medicul ortoped Andrei Bogdan, va deschide încă două clinici specializate în afecţiuni osteo-articulare, în cartierul Dristor din sectorul 3, dar şi în Cluj-Napoca.

„În noiembrie anul trecut am deschis a treia clinică din Militari, iar acum am început două proiecte, în Dristor, sectorul 3, şi la Cluj-Napoca.  Proiectele noastre sunt asemănătoare, avem bugetată o sumă de 1,3 milioane de euro pentru fiecare clinică“, a spus medicul Andrei Bogdan, cofondatorul CentroKinetic, în cadrul emisiunii ZF Private Health.

Medicul spune că se uită la mai multe oraşe, la Oradea, Timişoara, Ploieşti, Piteşti şi chiar Constanţa şi pentru început primul pas va fi făcut la Cluj-Napoca. CentroKinetic are zilnic 600 de pacienţi în clinicile din Capitală, iar lunar atrage 1.200 de pacienţi noi.

În clinici ajung de la nou-născuţi la tineri cu diferite afecţiuni. Centrele sunt dotate cu echipamente RMN  pentru afecţiuni osteoarticulare, investiţia într-un astfel de aparat se ridică la 700.000 de euro.

„Este normal să ne ducem către oraşele importante, contează forţa financiară a oraşului, clinicile noastre funcţionează după un sistem, este nevoie de un număr de pacienţi pe zi, număr ce depinde de forţa financiară a oraşului“.

În prezent, pacienţii în cele trei clinici existente vin din Bucureşti dar şi din Câmpina, Alexandria, GalaţI, Brăila şi alte oraşe. În total în cadrul clinicilor lucrează 180 de oameni, din care 100 de angajaţI şi restul colaboratori. Medicul spune că vede în ultimii doi ani o fluctuaţie mai  mare a personalului şi încearcă să aibă instrumente de stimulare a oamenilor. Mai mult, CentroKinetic are parteneriat cu producătorul aparatelor de imagistică, aceştia asigură training angajaţilor.

Compania a finalizat anul trecut cu afaceri mai mari cu 30% iar pentru anul acesta estimează o creştere cu 40% având în vedere că anul acesta operează trei clinici.

„Nu este simplu, anul acesta am pornit proiecte în acelaşi timp, ne ajută băncile, sunt alături de noi, înţeleg conceptul de business. Ne-am uitat la mai multe oraşe, Cluj, Oradea, Piteşti, Târgovişte, primul pas ar fi să ne ducem în oraşul unde avem cel mai mare succes. Dacă se confirmă proiectul din Cluj atunci în 2025  mergem la Oradea iar la anul la Ploieşti“.

Compania va mai deschide un centru în staţiunea Băile Olăneşti, pentru a valorifica potenţialul termal al staţiunii iar dacă va avea succes această clinică atunci vor fi luate în calcul mai multe staţiuni.

„În aprilie vrem să mergem la Băile Olănşeti. România este numărul 1 în acest potenţial termal, avem staţiuni cu băi termale, dar partea de recuperare a rămas în urmă, vom adapta proiectul la ce se întâmplă acolo, pacienţii vor beneficia de apa termală, nămol, toate resursele naturale de acolo“.

Cele mai  mari provocări sunt de a realiza circuitele în cadrul clinicilor, de-a atrage medicii potriviţi, terapeuţii, potrivit lui. Aparatele de  RMN din cadrul clinicilor CentroKinetic fac investigaţii doar pe afecţiunile osteo articulare,  RMN-uri  pentru genunchi in special, pentru a obţine această supraspecializare, potrivit lui.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria, care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria