ZF Private health

ZF Private Health. Alexandra Cristescu, centrul medical Pro Memoria din Bucureşti: Am amânat investiţia în clinica de recuperare neuromotorie pentru că nu a fost deschisă linia de fonduri europene pe care voiam să o accesăm din PNRR

10.11.2023, 09:30 Autor: Mirabela Tiron

Pro Memoria a fost deschis în 2009 şi este specializat în diagnosticarea bolilor de memorie.

Centrul Pro Memoria, specializat în diagnosticarea bolilor de memorie, şi-a crescut cifra de afaceri  anul acesta şi va finaliza cu 3,2 milioane de lei pe fondul cererii mai mari pentru serviciile medicale pentru pacienţii cu boli de memorie.

„A fost un an bun, am reuşit să creştem pe toate segmentele, să putem să facem în continuare investiţii şi am reuşit să ne facem un plan de afaceri  mai bun pentru anul viitor. Am amânat însă investiţia în clinica de recuperare neuromotorie pentru că nu a fost deschisă linia de fonduri europene pe care vroiam să o accesăm din PNRR şi nu putem acoperi toată investiţia din fonduri proprii. A fost planificată această investiţie pentru anul viitor“, a declarat  Alexandra Cristescu, cofondatoarea centrului Pro Memoria din Bucureşti, la ZF Private Health.

În cadrul clinicii lucrează 12 medici care se ocupă de diagnos­ticarea bolilor de memorie dar şi medici care sunt specializaţi pe medicină internă, psihiatrie şi alte specialităţi. Investiţia în clinica de recuperare neuro-motorie se va ridica la 300.000-350.000 euro şi compania vrea să acceseze  fonduri PNRR.

„Din păcate pentru linia de fonduri europene pe regiunea Bucureşti-Ilfov nu s-a deschis niciun apel, sperăm ca la începutul anului 2024 să se deschidă acest apel.“

„Suntem o clinică pe servicii de nişă, serviciile au fost în creştere, cea mai mare creştere este pe partea serviciilor de diagnosticare de boală de memorie, dar am crescut şi pe neurologie şI reabilitare medicală“. Ea a mai spus că în acest an focusul a fost şi pe departamentul de neurologie, unde mai sunt investiţii de făcut.

Povestea centrului medical Pro Memoria a început  în 2009 în plină criză financiară. Serviciile pe care a  pariat sunt de nişă, de la diagnosticarea bolilor de memorie la servicii conexe pentru aceste afecţiuni. În pandemie centrul s-a axat  pe serviciile de telemedicină pentru pacienţiii care nu ajungeau la clinică.

„Estimăm până la final de an afaceri de 3,2 milioane de lei (650.000) euro şi sperăm pe anul viitor la o creştere la fel ca anul acesta. Vom închide anul acesta cu o creştere cu 20%, iar pentru anul viitor  vedem o creştere mai mare dat fiind investiţia pe recuperare neuro-motorie“

Jumătate din veniturile clinicii vin ca decontări de la  CNAS, nu pe diagnosticare, ci pe partea de recuperare medicală, reabilitare. Orice pacient cu boală de memorie are nevoie de serviciile Casei de Sănătate, potrivit ei.

„Pe aceste servicii de recuperare avem contract cu Casa, 90% din serviciile de recuperare sunt decontate de Casă. Au început să vină pacienţi care doresc să prevină boala de memorie, copiii celor cu boli de memorie care doresc să vadă ce pot face ca să nu ajungă în aceiaşi situaţie. 20% din pacienţI vin din jurul Bucureşti. Mai este loc de creştere pe această nişă. Ne axăm pe a termina programul de reabilitare medicală, neuro-motorie, de a termina tot procesul cu fonduri europene şi să deschidem anul viitor această clinică“.

Datele publice  arată că anul trecut centrul ProMemoria a avut o cifră de afaceri de 2,1 mil. lei, potrivit  mfinante.ro.

Nişa de servicii medicale de diagnosticare a bolilor de memorie a fost aleasă de mama Alexandrei Cristescu, care este medic primar de geriatrie. Ea a lucrat înainte la Institutul Ana Aslan.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria