ZF Private health

Videoconferinţa ZF Private Health. Piaţa serviciilor medicale private continuă să atragă investiţii, dar lipsa medicilor limitează oraşele vizate

28.01.2022, 00:07 Autor: Georgiana Mihalache

Proiectele marilor jucători din piaţa serviciilor medicale private, dar şi ale operatorilor de talie mică, urmăresc investiţii în extindere şi în aparatura medicală, pentru a răspunde nevoilor pacienţilor. Deşi există cerere la nivel naţional pentru servicii medicale mai bune, în lipsa investiţiilor din partea statului, lipsa medicilor din oraşele mici ţine la distanţă investitorii.

„Dacă resursele sunt insuficiente raportat la standardul de calitate pe care noi vrem să-l aducem în fiecare zonă s-ar putea să amânăm o anumită investiţie până când considerăm că piaţa a ajuns la un nivel care să ne permită acest standard de calitate“, a spus Şerban Semeniuc, corporate affairs director în cadrul reţelei de sănătate Regina Maria, la videoconferinţa ZF - Private Health, organizată de Ziarul Financiar cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria.

În perioada 2009-2020, cifra de afaceri realizată de companiile din domeniul sănătăţii private a crescut de cinci ori, de la 2,3 miliarde de lei în 2009 la 11 mld. lei anul trecut. Saltul spectaculos realizat de companiile din domeniul asistenţei medicale private arată apetitul pacienţilor români pentru servicii de sănătate mai bune decât la stat.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria