ZF News

ZF Live. Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte al First Bank: Acţionarul nostru este deschis şi la alte achiziţii. Intenţia noastră este să creştem atât organic, cât şi prin achiziţii, şi suntem deschişi către tot felul de achiziţii. Cred că o criză naşte oportunităţi

Autor: Miruna Diaconu

20.06.2020, 13:17 632

♦ Volumul mare al solicitărilor de amânare a ratelor a fost înregistrat în aprilie-mai, apoi a fost înregistrată o scădere semnificativă a acestor solicitări, susţine vicepreşedintele First Bank.

Circa 20% din portofoliul de clienţi care au credite la banca First Bank au beneficiat în această pe­rioadă de soluţia de amâ­nare a ratelor oferită de guvern prin Ordonanţa de Urgenţă nr.37/2020, care presupune suspen­da­rea obligaţiei la plată a ratelor de credit scadente pent­ru o perioadă de până la 9 luni, până la finalul acestui an, spune Mădălina Teodorescu, vicepreşedinte al First Bank, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Ceea ce mi s-a părut foarte in­te­resant, dacă ne uităm pe sta­tistici, un procent de circa 2% din clienţii per­soa­ne fizice care au so­licitat în timp au re­nunţat şi şi-au retras so­lici­tările. Cred că a existat un mo­ment în care emo­ţia a do­mi­nat pu­ter­nic de­ci­zia, ul­te­rior lu­cru­rile nu au fost atât de ne­gre pe cât au fost esti­mate iniţial“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO