ZF News

Veniturile şi EBITDA Cosmote au scăzut în trim. 1, pe fondul reducerii tarifelor de interconectare

Autor: Adrian Seceleanu

08.05.2013, 11:20 346

Veniturile şi profitul operaţional al Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă,au scăzut în primul trimestru pe fondul reducerii tarifelor de interconectare, potrivit raportului financiar al acţionarului majoritar, grupul elen OTE.

Veniturile Cosmote România au scăzut cu 7,8% la 108,2 mil. euro, în timp ce profitul operaţional (EBITDA) a înregistrat un declin de 6,2%, la 24,3 mil. euro.

Compania avea 6,1 milioane clienţi la finele primului trimestru, dintre care 24,9% aveau contracte de abonament. Numărul de clienţi a scăzut cu 5% faţă de anul precedent.

“Veniturile din servicii au scăzut cu 9,1% faţă de primul trimestru din 2012 ca rezultat al celor două runde consective de reducere a tarifelor de interconectare, implementate în martie şi septembrie 2012. Aceste reduceri sunt de asemenea şi cel mai important motiv pentru scăderea profitului operaţional al Cosmote România. Marja EBITDA a rămas constantă la 22,5% în ciuda evoluţiilor nefavorabile a preţurilor wholesale şi a competiţiei intense”, conform raportului OTE.

În primul trimestru numărul de clienţi business a crescut cu 21,4%, reflectând efectul ofertelor personalizate ale companiei pentru acest tip de clienţi şi sinergiile cu Romtelecom de pe segmentul B2B.

Numărul de utilizatori 3G al companiei a avansat cu 28,6% faţă de primul trimestru din 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO