ZF News

Un Master of Wine a “dat lecţii” ieşenilor la Festivalul Provino

Un Master of Wine a “dat lecţii” ieşenilor la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.12.2012, 13:21 235

Festivalul de vin Provino, organizat în perioada 6-9 decembrie 2012 la Iaşi, a reunit 23 de producători şi importatori de vin, mai mulţi cu şapte comparativ cu anul trecut. Printre participanţi s-au numărat şi Cotnari, Cramele Recaş, Crama Oprişor, Viti-pomicola Sâmbureşti, Vinarte, Casa de Vinuri Huşi, WineRO, Zarea şi Vinexpert.

La festival a fost prezent şi olandezul Frank Smulders MW, un Master of Wine care le-a dat ocazia celor prezenţi la eveniment să deguste vinuri spaniole şi să înveţe puţin din istoria acestor vinuri.

“A fost o mare plăcere pentru mine să fiu invitat la Provino în Iaşi. Mi-a plăcut extrem de mult că am putut împărtăşit din experienţa şi cunoştinţele mele despre Spania cu specialişti români ai vinului”, a declarat Frank Smulders MW. Un Master of Wine (MW) este o titulatură primită de membrii organizaţiei britanice The Institute of Masters of Wine, aceştia fiind recunoscuţi ca unii dintre cei mai buni specialişti în domeniu.

De asemenea, în cadrul festivalului au fost lansate colecţii de vinuri premium şi vinuri destinate segmentului Horeca.

„Per ansamblu imaginea vinului a avut de câştigat.(...) Apreciez faptul că Provino este pe un trend ascendent”, a declarat Valeriu Cotea, preşedintele onorific al festivalului Provino şi preşedintele Comisiei de Oenologie a OIV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO