ZF News

Un furnizor al IKEA din Alba Iulia investeşte 3 mil. euro în creşterea producţiei

Un furnizor al IKEA din Alba Iulia investeşte 3 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2015, 00:06 577
Producătorul de articole din porţelan Apulum, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de peste 3 milioane de euro în creşterea producţiei la fabrica din Alba Iulia.
 
Compania a investit anul trecut alte 2,6 milioane de euro pentru achiziţia de maşini şi utilaje în vederea creşterii calităţii porţelanului.
 
„Avem un plan de investiţii de peste 3 milioane de euro pentru creşterea capacităţii de producţie, îmbunătăţirea logisticii de aprovizionare şi distribuire a produselor. În prezent, exportăm aproximativ 90% din producţie, piaţa externă fiind în plină expansiune“,  a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.
 
Produsele fabricii din Alba Iulia sunt exportate în Italia, Grecia, Spania, Germania, Belgia, Republica Moldova, Mexic sau Rusia. Apulum produce pentru IKEA, dar mai are şi alţi clienţi. Compania şi-a extins aria de distribuţie în zona fostei Iugoslavii şi în Rusia. Apulum a câştigat în acest an noi clienţi, companiile Villeroy&Boch şi Rosendahl.
 
Oficialii companiei decla­rau anterior că Apulum Alba Iulia a ajuns cel mai mare producătorul de porţelan din Europa, producţie realizată într-o singură locaţie. Pro­dusele fabricate la Alba sunt comercializate şi în reţelele de magazine Metro, Cora, Carrefour şi Tesco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO