ZF News

Topul celor mai mari 20 de venituri făcute publice în declaraţiile de avere

Topul celor mai mari 20 de venituri făcute publice în...

Autor: Adelina Mihai

06.03.2015, 00:09 23045

Avocatul Florentin Ţuca a încasat peste 12 mil. lei în 2013 ca „venituri din activităţi independente“, iar Mişu Negriţoiu rămâne „angajatul“ cu cel mai mare venit cunoscut, de 2,3 mil. lei pe an obţinut de la ING.

Avocaţii, ban­che­rii şi managerii din sectorul ener­giei sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din economie, potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informaţiilor depuse în de­cla­raţiile de avere ale unor ma­nageri de top importanţi care au avut, la un moment dat în carieră, o funcţie sau o rudă de gradul I într-o structură de stat.

Florentin Ţuca, managing partner la casa de avocatură Ţuca Zbârcea& Asociaţii, a încasat în 2013 suma de 12,5 milioane de lei din „activităţi independente“, informaţia fiind disponibilă în declaraţia de avere a soţiei sale, care este judecător. Din categoria veni­turilor de natură salarială cunoscute, în top rămâne Mişu Negriţoiu, actualmente preşe­dinte al Autorităţii de Supra-veghere Financiară, care şi-a depus declaraţia de avere din care a reieşit că a primit aproa­pe 2,3 milioane de lei de la ING Bank în 2013. Totuşi, cel mai mare venit din salarii cunoscut de anul trecut este cel al lui Sergiu Manea, vicepreşedintele BCR, care a primit aproape 2 milioane de lei sub formă de salarii şi bonusuri de la cea mai mare bancă locală în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO