ZF News

Subscrierile Allianz-Ţiriac ar putea depăşi un miliard de lei în acest an

Subscrierile Allianz-Ţiriac ar putea depăşi un miliard...

Autor: Adrian Dumitrache

10.03.2015, 10:03 258

"În plan cantitativ, ne dorim ca în 2015 să consolidăm tendinţa de creştere profitabilă a afacerilor începută încă din 2013. Am planificat să depăşim pragul de 1 miliard de lei venituri din activitatea de asigurări, în paralel continuând să îmbunătăţim randamentul vânzărilor", a afirmat Vrignaud într-un comunicat remis MEDIAFAX

Anul trecut, Allianz-Ţiriac Asigurări a subscris prime din asigurări generale şi de viaţă în sumă de 990,8 milioane delei, în creştere cu 7% faţă de 2013, iar profitul operaţional a urcat cu peste 75%, la aproximativ 50 milioane de lei, potrivit datelor companiei.

"2014 a fost, în mod cert, un an bun pentru Allianz-Ţiriac. Am reuşit să creştem profitabil, să ne dezvoltăm sănătos. În plus, am continuat să facem paşi înainte în direcţia creşterii calităţii serviciilor; ne propunem să continuăm demersurile de a deveni mai accesibili la nivelul tuturor punctelor de interacţiune cu clienţii, cu publicul: începând cu procesele de ofertare şi emitere a poliţelor, şi încheind cu cele de despăgubire", a spus Vrignaud.

Veniturile din asigurări generale au înregistrat în 2014 un plus de 7,7% comparativ cu anul anterior, ajungând la 886,7 milioane lei, de la 823,7 milioane lei în anul 2013.

Cumulat, asigurările auto (CASCO şi RCA) au consemnat subscrieri de 632,9 milioane lei în anul 2014, în creştere cu 8,3% faţă de anul anterior.

O dinamică pozitivă a consemnat şi portofoliul de asigurări generale non-auto, acesta evidenţiind o rată de creştere a veniturilor cu 6%, de la 239,4 în 2013 la 253,8 milioane de lei anul trecut.

Pentru întreg portofoliul de asigurări generale, valoarea despăgubirilor plătite de Allianz-Ţiriac clienţilor (inclusiv terţi păgubiţi) pe parcursul anului 2014 a fost de 415,7 milioane de lei.

Pe segmentul asigurărilor auto, cele mai mari daune plătite în anul 2014 au fost de 5,6 milioane de lei, respectiv 1,02 milioane de lei, în contul unor poliţe RCA, care au implicat achitarea de despagubiri pentru vătămări corporale şi daune morale.

De altfel, la fel ca pentru întreaga piaţă locală, la nivelul portofoliului Allianz-Ţiriac se confirmă tendinţa de creştere a valorii indemnizaţiilor pentru vătămări corporale şi daune morale şi a ponderii în despăgubirile RCA.

"În consecinţă, se menţine presiunea asupra rezultatelor clasei de asigurări RCA, care rămâne un segment generator de pierderi", se arată în comunicat.

Cea mai mare daună plătită de Allianz-Ţiriac în 2014 în baza unei poliţe non-auto a fost de circa 1,2 milioane de lei, pentru acoperirea daunelor la bunuri generate de producerea riscului de incendiu.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, compania a realizat subscrieri de 104,1 milioane de lei în 2014, nivel comparabil cu valoarea din 2013 (102,8 mil. lei).

Structura portofoliului a rămas în continuare una echilibrată, asigurările tradiţionale având o contribuţie de 53% la realizarea veniturilor anuale, în timp ce subscrierile de produse cu componentă investiţională reprezintă 47%.

Asigurările tradiţionale au fost cele care au înregistrat o uşoară creştere în anul 2014, arătând preferinţa clienţilor pentru produse ce oferă o mai mare siguranţă.

Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asigurătorul român este controlat de grupul german Allianz - 52,16% şi Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO