ZF News

Rompetrol Rafinare şi trei companii ale KMG iau un credit de 390 mil. dolari

Rompetrol Rafinare şi trei companii ale KMG iau un...

Autor: Roxana Pricop

20.02.2015, 00:03 379

Rompetrol Rafinare (RRC), controlată de grupul kazah KazMunayGas (KMG), alături de Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading AG şi KMG Rompetrol vor să contracteze un credit de 390 milioane dolari de la BCR, UniCredit Ţiriac Bank, Raiffeisen şi ING Bank, pentru a-şi refinanţa o serie de împrumuturi şi operaţiunile curente.

Toate cele patru companii fac parte din grupul kazah KMG International, care va acţiona drept garant al creditului. Împrumutul va fi în mai multe valute - dolari, lei sau euro. Creditul nu poate fi folosit de cele patru companii ale KMG International, garant al acestui împrumut, pentru finanţarea pe termen lung a proiectelor de investiţii, achiziţii şi/sau închirieri, potrivit unui anunţ făcut de Rompetrol Rafinare pe bursă.

Creditul va fi format din două tranşe, respectiv o facilitate angajantă de până la 240 de milioane de dolari şi cu o maturitate de trei ani şi o facilitate neangajantă de până la 150 milioane de dolari valabilă timp de un an de la data contractării.

Ulterior, durata facilităţii neangajante poate fi extinsă la trei ani începând cu data încheierii contractului de facilitate de credit.

Rompetrol Rafinare a raportat anul trecut un profit operaţional (EBITDA) de 86,4 milioane de dolari (289,4 mil. lei), aproape triplu faţă de rezultatul din 2013, graţie creşterii vânzărilor de carburant pe plan intern şi, mai ales, la export. Compania şi-a redus astfel pierderile cu 39%, la 58,44 milioane de dolari.

Acţiunile companiei au stagnat în şedinţa de joi, la un preţ de 0,0407 lei/unitate, cotaţie la care compania are o capitalizare de 1,8 miliarde de lei (404,2 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO