ZF News

Românii sunt dispuşi să dea 350 de euro pentru o vacanţă în străinătate şi 220 de euro pentru cele din România

Românii sunt dispuşi să dea 350 de euro pentru o...
13.11.2015, 12:58 474

Vizitatorii Târgului de Turism al României  de la Romexpo, eveiment organizat în perioada 12- 15 noiembrie,  sunt dispuşi să aloce pentru o vacanţă în străinătate în jur de 300-350 de euro per persoană pe perioada verii şi circa 200-250 de euro pentru vacanţa de iarnă, spune Diana Andreea Păşcuţ, marketing director în cadrul Christian Tour, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa agenţiilor de turism din România.

 “În ceea ce priveşte vacanţele în ţară, acestea se încadrează într-un buget de 500-1.000 de lei per persoană în funcţie de perioada şi de numărul de nopţi de cazare sau categoria de hotel aleasă”, susţine Diana Andreea Păşcuţ.

Dintre cei ajunşi ieri la prima zi din cadrul târgului din Capitală, mulţi au venit cu gândul de a căuta oferte de vacanţă pentru perioada sărbătorilor de iarnă, dar au fost şi cei care au “vânat” oferte pentru sezonul estival, profitând de ofertele celor peste 200 de companii prezente la târg.

“Mulţi dintre cei care au ajuns astăzi la târg au fost interesaţi de sejururile de Crăciun şi Revelion. Nu au lipsit cereri pentru staţiunile de schi, atât în România cât şi din Bulgaria, Austria şi chiar Franţa, iar pentru sezonul estival avem oferta din charterul pe Croaţia, respectiv Portugalia”, spune Ana Smadeanu, consilier de comunicare al ANAT (Asociaţia patronală a agenţiilor de turism din România).

Pentru vacanţa de Revelion, românii pot călători până în Viena, Budapesta, Praga, Paris cu un tarif de 95 de euro de persoană pentru patru nopţi. În acelaşi timp,  pentru Dubai, preţurile pornesc de la 599 de euro per persoană, iar pentru Berlin românii pot călători cu 349 de euro.

La târgul de turism din acest an s-au adunat 223 de expozanţi din 16 ţări participante. Organizatorii târgului se aşteaptă ca numărul participanţilor să fie mai mare decât în ediţia trecută ţinând cont numărul mai mare de oferte (numărul vizitatorilor în ediţia trecută fiind de circa 22.000 de persoane).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO