ZF News

Profit record pentru Aeroteh Bucureşti

Profit record pentru Aeroteh Bucureşti

Autor: Radu Bostan

10.03.2015, 00:04 1315
Producătorul de contoare de gaz Aeroteh Bucureşti (simbol bursier AER) şi-a majorat anul trecut profitul net cu 56%, la 13,5 milioane de lei, cel mai bun rezultat din ultimii 15 ani, în condiţiile în care cifra de afaceri a atins la rândul său un maxim istoric de 59,4 milioane de lei.

Rata de renta­bilitate a Aeroteh, cal­culată ca raport între profitul net şi cifra de afaceri, s-a îmbunătăţit la 22,7% anul trecut faţă de 18,4% în 2013.

Compania a decis să se delisteze, în urma adoptării legii privind desfiinţarea pieţei RASDAQ şi a pieţei valorilor necotate, dar înainte de a părăsi bursa acţio­narii vor stabili modul de împărţire a profitului istoric.

În ultimii ani Aero­teh a distribuit în mod constant acţio­narilor peste 80% din câştig ca divi­dende. Alături de creşterea afa­cerilor şi a profitabilităţii, politica de dividend a contribuit la dublarea preţului acţiunilor AER, de la mai puţin de 6 lei/titlu în 2012 la 12 lei/titlu în prezent.

Pe de altă parte, compania ar putea pune deoparte profitul pentru a putea răscumpăra acţiunile proprietarilor mino­ritari care vor alege să se retragă din acţionariat. Cel mai mare acţionar al com­paniei este Du­mitru Bănuţ, care deţine 59,4% din acţiuni şi este şi pre­şe­dintele şi directorul general.

Pachetul mi­noritar de 1,7 milioane de acţiuni ar valora 20,5 milioane de lei la preţul actual de pe piaţă.

Acţiunile Aeroteh au crescut cu 39,5% în ultimele 12 luni, dar de la începutul anului sunt în scădere cu 22,5%. Aeroteh are o capitalizare de 61,1 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO